Διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Δυτική Φραγκίστα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Δυτική Φραγκίστα

Διεξαγωγή της τακτικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στην Δυτική Φραγκίστα
 
Η τακτική συνεδρίαση, την Πέμπτη 01 Αυγούστου 2024, του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας φιλοξενήθηκε στην Δυτική Φραγκίστα. Όσον αφορά την Ευρυτανία μετά από σχετικές εισηγήσεις του Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανού και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αριστείδη Τασιού ελήφθησαν αποφάσεις που αφορούν:
Την αδειοδότηση πλεύσεων στην Λίμνη Κρεμαστών, συνεχίζοντας έτσι την προσπάθεια που  συστηματικά γίνεται όλα αυτά τα χρόνια για την ανάδειξη και αξιοποίηση της Λίμνης.
Την τροποποίηση του Προϋπολογισμού και της ΠΕ Ευρυτανίας ώστε να προβλεφθούν δαπάνες που μπορεί να προκύψουν λόγω της πανώλης.
Την συνέχιση της εκκαθάρισης της Ευρυτανίας ΑΕ
Την επιχορήγηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καρπενησίου για την κάλυψη επιχειρησιακών της αναγκών. 

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς και κατά την διάρκεια της αναλυτικής κουβέντας που διεξήχθη με τους φορείς της περιοχής έγινε αναλυτική αναφορά των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν, υλοποιούνται και προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα στους κρίσιμους τομείς, των Συγκοινωνιακών Έργων, της ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος του Νομού και των μνημείων πολιτισμού, του Περιβάλλοντος, της Παιδείας, της Αγροτικής Οικονομίας, της Υγείας-Πρόνοιας και της Επιχειρηματικότητας

Αναλυτικότερα:

Στον τομέα των Συγκοινωνιακών έργων: στο Λαμία – Καρπενήσι – Αγρίνιο, στην μελέτη του Παραμεγδόβιου οδικού άξονα, στις συνδέσεις με τους όμορους Νομούς που ολοκληρώθηκαν (Νέο Αργύρι, Τροβάτο, Βραγκιανά), στην συνέχιση της τρέχουσας εργολαβίας στον Κεντρικό δρόμο των Αγράφων, στην ολοκλήρωση της μελέτης για τον οδικό άξονα Γεφ. Παλαιοκαρυάς – Δένδρο – Τροβάτο – Βραγγιανά, στην βελτίωση σημαντικών δημοτικών οδικών δικτύων (Δαφνούλα, Τρίδενδρο, Μάραθο, Σίχνικο, Κοψέικα, Φουσιανά, Βασιλέσι), και στην συντήρηση του οδικού δικτύου της Δυτικής Ευρυτανίας

Στον τομέα του τουριστικού προϊόντος του Νομού: στη βελτίωση της προσβασιμότητας και αξιοποίησης της Λίμνης των Κρεμαστών, στην ολοκλήρωση του έργου στο Πνευματικό Κέντρο Γεώργιος Καφαντάρης, στην ανάδειξη του Ι.Ν Μεταμόρφωσης του Σωτήρος, στην συνεργασία για την ανάδειξη του Μουσείου της Βίνιανης και στις επενδύσεις στον εναλλακτικό τουρισμό με την συντήρηση και σηματοδότηση πεζοπορικών μονοπατιών και της αξιοποίησης των αναρριχητικών πεδίων στο Φαράγγι του “Εύρυτου” και του “Μπουζουνίκου”

Στον τομέα του περιβάλλοντος: στον καθαρισμό και συντήρηση υδατορεμάτων και στην ανάγκη για την συνέχιση των έργων για τον εγκιβωτισμό του ρέματος της “Χόλιανης” στη Δυτική Φραγκίστα

Στον τομέα της παιδείας: στη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος,  για την ενίσχυση της σχολής στο Καρπενήσι, στις προτάσεις για ίδρυση σχολής εναλλακτικού τουρισμού καθώς και την δυνατότητα χρηματοδότησης συντήρησης σχολικών κτιρίων.

Στον τομέα της υγείας: στην αναβάθμιση των υποδομών του Κέντρου Υγείας Φραγκίστας και του Πολυδύναμου Ιατρείου Γρανίτσας που εκτελούνται, στην αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Γενικού Νοσοκομείου Καρπενησίου που ολοκληρώθηκε, στη προμήθεια εξοπλισμού για τις ανάγκες των υποδομών υγείας του Νομού που ολοκληρώθηκε, στη πρόταση για χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ κινητής μονάδας υγείας, αλλά και στην επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, αφού η Περιφέρεια χορηγεί επιπλέον κίνητρα σε 13 θέσεις αγροτικών ιατρών και σε 11 θέσεις επικουρικών ιατρών.

Στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας: στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, στα έργα συντήρησης των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, στις υλοποιημένες δράσεις για την ανάδειξη τοπικών προϊόντων του Νομού (μέλι, τσαλαφούτι), στη συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών για την πιστοποίηση και άλλων προϊόντων και στο πιλοτικό πρόγραμμα για την προστασία του ζωικού κεφαλαίου από τις επιθέσεις λύκων.

Στον τομέα της Επιχειρηματικότητας και των ειδικών κινήτρων για την περιοχή: στα προγράμματα Leader που έχουν αυξημένα ποσοστά επιδότησης σε ορεινές περιοχές και στα αυξημένα κίνητρα που δύναται μέσω αναπτυξιακού νόμου, καθώς και τα προγράμματα που θα τρέξουν μέσω της Περιφέρειας με ειδική μνεία στις ΚΟΙΝΣΕΠ.
Μετά το πέρας της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάχης Ευρυτανίας κ. Αριστείδης Τασιός σε δηλώσεις του ανέφερε τα εξής: «Θερμές ευχαριστίες για την επιλογή του τόπου μας και της Δυτ. Φραγκίστας για την συνεδρίαση του Περιφερειακού μας Συμβουλίου, μια πρωτοβουλία την οποία αγκάλιασε η τοπική κοινωνία και οι φορείς της, καθώς υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και διεξήχθη μια ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση. Εκτός από τα θέματα της Ευρυτανίας που αναλύθηκαν διεξοδικά, σημαντικό για εμάς είναι και η στήριξη του Περιφερειακού μας συμβουλίου στις προσπάθειες για την δημιουργία Διασωστικής Σχολής Πολιτικής Προστασίας  στην περιοχή μας, αλλά και της συνέχισης της ενεργειών για την Λίμνη των Κρεμαστών αλλά και των ανταποδοτικών οφειλών που πρέπει να έχει η κοινωνία». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages