Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον Β. Κικίλια κλιμάκιο ΕΜΟΔΕ και ειδικό σχέδιο πυροπροστασίας της Εύβοιας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον Β. Κικίλια κλιμάκιο ΕΜΟΔΕ και ειδικό σχέδιο πυροπροστασίας της Εύβοιας

Ο Θ. Ζεμπίλης ζήτησε από τον Β. Κικίλια κλιμάκιο ΕΜΟΔΕ και ειδικό σχέδιο πυροπροστασίας της Εύβοιας

Χθες αργά το βράδυ στο Αφράτι, που βρέθηκε στο επίκεντρο του πύρινου μετώπου της κεντρικής Εύβοιας, ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ζήτησε από τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια ειδική μέριμνα για την προστασία από τις δασικές φωτιές της Εύβοιας. 
Ειδικότερα, ο κ. Ζεμπίλης ανέφερε στον κ. Κικίλια ότι μετά τις δύο διαδοχικές μεγάλες φωτιές σε νότια και κεντρική Εύβοια, που επαναφέρουν μνήμες του πύρινου εφιάλτη που βίωσε ο τόπος πριν από 3 χρόνια στη Βόρεια Εύβοια, επικρατεί μεγάλη ανησυχία στη τοπική κοινωνία.
 Για το λόγο αυτό ο Βουλευτής ζήτησε ειδικό σχέδιο για την πυροπροστασία του νησιού, που θα περιλαμβάνει την παρουσία στην ΠΕ Εύβοιας κατά το επόμενο διάστημα της αντιπυρικής περιόδου αξιόμαχου κλιμακίου της ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), όπως επίσης και την εγκατάσταση στην κεντρική Εύβοια ελικοπτέρου της πολιτικής προστασίας προκειμένου σε περίπτωση φωτιάς να συνδράμει τόσο με τη μεταφορά και ρίψη νερού, όσο και με τη μεταφορά προσωπικού.
 Ο κ. Κικίλιας δεσμεύθηκε για την αποστολή κλιμακίου ΕΜΟΔΕ στην Εύβοια, όπως και για την διαδικασία αδειοδότησης ελικοδρομίου στην κεντρική Εύβοια. 
Τέλος, ο κ. Ζεμπίλης ευχαρίστησε στο πρόσωπο του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Θεόδωρου Βάγια όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς στην κεντρική Εύβοια, ιδιαίτερα την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την ΕΛ.ΑΣ., το δασαρχείο, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Πολιτική Υπηρεσία, τον Στρατό και κυρίως τις εθελοντικές δυνάμεις δασοπυρόσβεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages