Ζητούμε απλά σεβασμό στην εργασία και στις προσπάθειες των Ελλήνων ιατρών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ζητούμε απλά σεβασμό στην εργασία και στις προσπάθειες των Ελλήνων ιατρών

Σύμφωνα με τη πρόσφατη απόφαση του ΕΟΠΥΥ σχετικά με τη νέα υπηρεσία που παρέχει στους πολίτες, η συνταγογράφηση των σκιαγραφικών σκευασμάτων θα συνταγογραφείται χωρίς αμοιβή από τον Ακτινοδιαγνώστη Ιατρό.

Η συνταγογράφηση, ωστόσο, σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας (Ν. 3418/2005) αποτελεί ιατρική πράξη. Ιατρική πράξη είναι εκείνη που έχει ως σκοπό την με οποιαδήποτε επιστημονική μέθοδο πρόληψη, διάγνωση, θεραπεία και αποκατάσταση της υγείας του ανθρώπου. Στην έννοια της ιατρικής πράξης περιλαμβάνονται: η συνταγογράφηση, η εντολή για διενέργεια πάσης φύσεως παρακλινικών εξετάσεων, η αιμοληψία κτλπ.

Η επίβλεψη και η ευθύνη της αιμοληψίας ανήκει στον ιατρό Μικροβιολόγο. Στο ισχύον ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης, εσφαλμένα συμπεριλαμβάνεται στην ενότητα των εξετάσεων βιολογικών υλικών 1 (αιμοληψίες στο σπίτι εκτός σχεδίου πόλεως, αιμοληψίες στο σπίτι κατά την ημέρα και αιμοληψίες στο σπίτι κατά τη νύχτα), ενώ έχει επιμελώς παραληφθεί η αιμοληψία στο ιατρείο, η οποία τυγχάνει να είναι και η συνηθέστερη ιατρική πράξη που εκτελείται από τους Μικροβιολόγους συναδέλφους μας.

Συμπερασματικά και κατανοώντας απόλυτα τον όρο «Ιατρική Πράξη», θα πρέπει να ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ ο εκάστοτε κλινικοεργαστηριακός ιατρός (Ακτινοδιαγνώστης, Βιοπαθολόγος - Μικροβιολόγος). Αντ’ αυτού, ο ΕΟΙΙΙΙΥ μη έχοντας - για ακόμα μία φορά- καμία κοινή λογική, αποφάσισε να μην αμείβεται για τις αντίστοιχες ιατρικές πράξεις ο Ιατρός!!

Ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας στηρίζοντας όλους τους κλινικοεργαστηριακούς ιατρούς, ζητά άμεση αναπροσαρμογή των τιμών αποζημίωσής των κλινικοεργαστηριακών εξετάσεων, κατάργηση του επαίσχυντου ο1&\νό&οΕ και αποζημίωση ΟΛΩΝ των ιατρικών πράξεων που παρέχονται από τους συναδέλφους στα ιατρεία τους.

Ζητούμε απλά σεβασμό στην εργασία και στις προσπάθειες των Ελλήνων ιατρών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ by Vagelis Moutoupas on Scribd



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages