Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου Σχετικά με Ανακοίνωση της ΠΟΕΥΠΣ για την Υπερεργασία των Πυροσβεστών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου Σχετικά με Ανακοίνωση της ΠΟΕΥΠΣ για την Υπερεργασία των Πυροσβεστών

 Ο Βουλευτής και Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Συμεών Κεδίκογλου, με Αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, φέρνει άμεσα στη Βουλή την Ανακοίνωση της " Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος" (ΠΟΕΥΠΣ), για τις συνεχείς επιφυλακές και την απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστών, ζητώντας από τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεσες λύσεις. 

 Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 

             ΑΝΑΦΟΡΑ

  Για τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

 Θέμα: «Ανακοίνωση της “Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος” (ΠΟΕΥΠΣ) για τις επιφυλακές και την υπερεργασία του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος»

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την Ανακοίνωση-Καταγγελία της ΠΟΕΥΠΣ (Α.Π.: 96, 01/07/2024), με θέμα την καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων των πυροσβεστών, καθώς και την κατάλυση των ασφαλών συνθηκών εργασίας τους.  

Συγκεκριμένα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι η συνεχιζόμενη αλόγιστη –και απλήρωτη–  υπερεργασία του προσωπικού, οι λιγοστές ώρες ξεκούρασης, οι συνεχείς πολύωρες μετακινήσεις των πυροσβεστών από την περιφέρεια, που διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για ώρες, οδηγούν σε μειωμένα αντανακλαστικά και στη γενικότερη σωματική και ψυχική καταπόνησή τους. Επίσης, στο ίδιο επικίνδυνο αποτέλεσμα οδηγεί η παρατεταμένη επιφυλακή και η συστηματική καταστρατήγηση του ωραρίου.

Επομένως, η Ομοσπονδία καλεί την ηγεσία του ΠΣ και του Υπουργείου να αναλάβει τις ευθύνες της, ενώ δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της σε περίπτωση πρόκλησης κινδύνου, τραυματισμού ή απώλειας που προκύπτουν μέσα από παράνομες και καταχρηστικές διαταγές. Η διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής, της δημόσιας υγείας και του φυσικού πλούτου οφείλει να συμβαδίζει με τη διασφάλιση της ασφαλούς επιστροφής των πυροσβεστών στα σπίτια και τις οικογένειές τους. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages