Λαμπρός Εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λαμπρός Εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδος Αγίας Παρασκευής

Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου

Την Πολιούχο της, Αγία Παρασκευή, τίμησε η Χαλκίδα κατά το διήμερο 25 και 26 Ιουλίου 2024.

Τόπος και του φετινού εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ι. Ναός Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, λόγω των αναστηλωτικών και ανακαινιστικών έργων που συνεχίζονται στον παλαιοχριστιανικό Ενοριακό Ι. Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος.

Ωστόσο, παρά την προσωρινή τοπική μετάθεση, πλήθη πιστών Χαλκιδέων συνέρρευσαν για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και πανσεβάσμιο ιερό εικόνισμα και το απότμημα των ιερών Λειψάνων της Αγίας Παρασκευής, ώστε να λάβουν χάρη και δύναμη παρά Θεού, διά πρεσβειών της Αγίας τους.

Την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, Θεσσαλονίκης κ. Φιλοθέου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρου και του Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, με συμμετοχή των Κληρικών της πόλεως, των περιχώρων και παρεπιδήμων με επικεφαλής τον αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Αμέσως μετά τον Εσπερινό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, εκκίνησε η Λιτανεία στις οδούς της Πόλεώς μας, η οποία, παρά την αλλαγή της διαδρομής, απεδείχθη και φέτος μεγαλειώδης, αφού σε αυτή συμμετείχαν Κληρικοί, οι Φιλαρμονικές των Δήμων Βριλησσίων, Ραφήνας-Πικερμίου και Χαλκιδέων, αγήματα της Σχολής Πεζικού, όλων των Πολιτιστικών Συλλόγων και Φορέων της Πόλεως και τους δρόμους κατέκλυσαν άνθρωποι όλων των ηλικιών, που προϋπαντούσαν με ευλάβεια την Αγία στο διάβα της.

Η ιερά πομπή σταμάτησε στο «στρογγυλό» της Παραλίας Χαλκίδος, για την καθιερωμένη Δέηση και ενώπιον πολυπληθούς παρουσίας Χαλκιδέων και προσκυνητών από άλλα μέρη της Πατρίδος μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αγίους Αρχιερείς, τους αιρετούς, θεσμικούς και στρατιωτικούς άρχοντες του τόπου και τα πλήθη των προσκυνητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος κήρυξε το θείο λόγο στους ευσεβείς παρισταμένους, αναφερθείς στο έργο μαρτυρίας της Αγίας Παρασκευής, όπως το ορίζει το θέλημα και το σωτήριο σχέδιο του Θεού, δηλαδή ως κατάθεση πίστεως σχετικά με τη αλήθεια γύρω από το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και την Ανάστασή Του.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος και το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης, επιλέγοντας τον σύνδεσμο: ΟΜΛΙΑ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ-ΕΟΡΤΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Όλες οι φωτογραφίες ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages