Λάμπρος ο Εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Λάμπρος ο Εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής

Λάμπρος ο Εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Παρασκευής
Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε ο φετινός εορτασμός της Πολιούχου Χαλκίδας, Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ι.Ν Αγίου Δημητρίου και με τη συμμετοχή του Δήμου Χαλκιδέων και πλήθους κόσμου.
Παραμονή της Εορτής χθες, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024, τελέστηκε Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Πανιερώτατου Μητροπολίτου Φαναρίου κ.κ Αγαθαγγέλου και στη συνέχεια η λιτανεία της ιεράς εικόνας στην πόλη της Χαλκίδας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ Χρυσοστόμου, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Θεσσαλονίκης κ.κ Φιλοθέου, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ.κ Νικηφόρου, Φαναρίου κ.κ Αγαθαγγέλου και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσοστόμου. Τη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας συνόδευσαν οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες του Δήμου Χαλκιδέων, του Δήμου Βριλησσίων και του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, οι οποίες νωρίτερα είχαν ξεκινήσει από την γέφυρα του Ευρίπου μέχρι τον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου, παιανίζοντας προς τιμήν της Αγίας.
Μετά τη λιτανεία, τελέστηκε Δέηση και Πανηγυρική ομιλία, από τον Σεβασμιώτατο Θεσσαλονίκης, στο Στρογγυλό της παραλίας Χαλκίδας και ακολούθησε ρίψη πυροτεχνημάτων από τον Δήμο Χαλκιδέων.
Το παρών στον Εορτασμό, εκ μέρους του Δήμου Χαλκιδέων, έδωσαν η Δήμαρχος Έλενα Βάκα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι και Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκιδέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages