Τροπολογία κατέθεσε η Κατερίνα Καζάνη για την άρση της αδικίας που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Τροπολογία κατέθεσε η Κατερίνα Καζάνη για την άρση της αδικίας που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Τροπολογία κατέθεσε η Κατερίνα Καζάνη για την άρση της αδικίας που βιώνουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ως προς τις προϋποθέσεις χορήγησης επιδόματος μητρότητα

Τροπολογία κατέθεσε η βουλευτής Κατερίνα Καζάνη, μαζί με υπόλοιπα μέλη της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, με σκοπό την άρση της αδικίας που βιώνουν οι εργαζόμενες μητέρες που εργάζονται στον κλάδο επισιτισμού τουρισμού. 
Οι εν λόγω εργαζόμενες, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, για να λάβουν το επίδομα μητρότητας, πρέπει α) αν υπάγονται για παροχές σε χρήμα στον «Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων», να έχουν συμπληρώσει 100 ημέρες εργασίας στον «Ειδικό Λογαριασμό Ξενοδοχοϋπαλλήλων» ή 75 ημέρες αν πρόκειται για εποχιακούς εργαζόμενους, κατά το ημερολογιακό έτος της ημερομηνίας τοκετού, είτε το προηγούμενο 15/μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15/μηνου και β) στην περίπτωση που υπάγονται για παροχές σε χρήμα στην ασφάλιση του πρ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, να έχουν συμπληρώσει 120 ημέρες εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος της ημερομηνίας τοκετού είτε το προηγούμενο 15/μηνο, χωρίς να συνυπολογίζονται οι ημέρες εργασίας που πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο ημερολογιακό τρίμηνο του 15/μηνου. Οι ανωτέρω απαιτούμενες ημέρες δεν συμπληρώνονται από τυχόν χρόνο ασφάλισης σε άλλο φορέα, με αποτέλεσμα μεγάλος αριθμός ξενοδοχοϋπαλλήλων να στερούνται του επιδόματος μητρότητας ή και κατά συνέπεια και την Ειδική Παροχή προστασίας μητρότητας.
Για την αντιμετώπιση της στρέβλωσης αυτής, που πλήττει χιλιάδες εργαζόμενες στον κλάδο επισιτισμού τουρισμού, προτείνεται από την  Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής όλοι οι πραγματικοί χρόνοι ασφάλισης που έχουν διανυθεί στους ενταχθέντες φορείς, κλάδους, τομείς ή λογαριασμούς να συνυπολογίζονται ενιαία στον φορέα που επήλθε ο
ασφαλιστικό κίνδυνος της μητρότητας για να συμπληρώσει η ασφαλισμένη τις ελάχιστες κατά περίπτωση προϋποθέσεις που απαιτούνται για την χορήγηση επιδόματος κυοφορίας και λοχείας.
Αναμένουμε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας να κατανοήσει την αναγκαιότητα της κατατεθείσας τροπολογίας ώστε να αντιμετωπιστεί η αδικία σε βάρος των εργαζόμενων στον επισιτισμό-τουρισμό και να τεθεί υπέρ της ψήφισής της στα πλαίσια της συζήτησης του νομοσχεδίου Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης την ερχόμενη εβδομάδα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages