Ο Μητροπολίτης Θηβών και Συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Μητροπολίτης Θηβών και Συνεργάτες του στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

Την Τρίτη 2 Ιουλίου 2024, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, συνοδευόμενος από τους αρχιμ. Γεώργιο Θανάσου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών, Σεραφείμ Παυλίδη-Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Λουκά, Νήφωνα Δάκο-αδελφό της Ι. Μονής Οσίου Λουκά, τον πρωτοπρεσβ. Κωνσταντίνο Τσιώλη-εφημέριο της Ενορίας Αγ. Κωνσταντίνου Αλιάρτου, τους Πρεσβ. Γεώργιο Νικολόπουλο–εφημέριο της Ενορίας Αγ. Παντελεήμονος Λεβαδείας και Ανδρέα Νίστορ-εφημέριο της Ενορίας Κοιμ. Θεοτόκου Στειρίου, την κ. Φανή Παπαθωμά-Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Στερεάς Ελλάδος και υπαλλήλους ή εθελοντές συνεργάτες της Ι. Μητροπόλεως Θηβών επισκέφθηκαν τη Χαλκίδα και συγκεκριμένα το Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου στη Χαλκίδα, όπου ξεναγήθηκαν από τον τέως Πρόεδρο του Δ.Σ. του Πολεμικού Μουσείου και δωρητή της συλλογής του Μουσείου κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Κατόπιν στο Ιερό Προσκύνημα Παναγίας Φανερωμένης Νέας Αρτάκης τους υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σκοπέλου κ. Νικόδημος, οι Ιερείς του Ι. Προσκυνήματος αρχιμ. Σεραφείμ Σπέης και Μεθόδιος Φουντούλης και ο αρχιδιάκ. Σταύρος Καλαφάτης.

Εκεί ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και τους περί αυτόν προσκυνητές, τους ξενάγησε στο Ι. Προσκύνημα και τους ανέφερε την Ιστορία του θαυματουργού ιερού εικονίσματος της Παναγίας, η οποία ταυτίζεται με αυτή των Αρτακινών προσφύγων.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε δοχή των προσκυνητών στο παρακείμενο Πνευματικό Κέντρο του Ι. Προσκυνήματος και αργότερα ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος παρέθεσε δείπνο σε όλους, ενώ ο Σεβασμιώτατος Θηβών κ. Γεώργιος ευχαρίστησε τον κ. Χρυσόστομο για την πλήρη αγάπης φιλοξενία του.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages