Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» Γιώργου Σπύρου για σύσκεψη στην Αυλίδα, για το θέμα των σκουπιδιών - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» Γιώργου Σπύρου για σύσκεψη στην Αυλίδα, για το θέμα των σκουπιδιών

Ανακοίνωση του επικεφαλής της παράταξης «Άμεσα Νέο Ξεκίνημα» Γιώργου Σπύρου

Συμμετείχαμε την Τρίτη 16 Ιουλίου στην σύσκεψη που προκάλεσε στο δημοτικό κατάστημα Αυλίδας ο αντιδήμαρχος Λευτέρης Λειβαδίτης.

Συνεργαστήκαμε παραγωγικά μαζί με τους κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους της ΔΕ Αυλίδας για να πάρουμε μέτρα και να αποκρούσουμε την ζοφερή προοπτική να μεταβληθεί το σχολάζον εργοστάσιο τσιμέντου σε μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων μεγάλης κλίμακας.

Λάβαμε όμως και μία πρόσκληση με την οποία η Δήμαρχος Χαλκιδέων μας καλεί σε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της "Geocycle”, δηλαδή της θυγατρικής εταιρείας της ΑΓΕΤ που θέλει:

Να εγκαταστήσει ιδιωτική Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Στερεάς Ελλάδας και μέρους της Αττικής στο Βαθύ Αυλίδας, στην είσοδο της πόλης της Χαλκίδας και να θάψει το υπόλειμμα, όπως πληροφορούμαστε, στο ανενεργό λατομείο της αργίλου, πάνω από το κόμβο των Ναυπηγείων, σε επαφή με την λίμνη που σχηματίστηκε απο την εκσκαφή, δηλαδή πάνω στον υδροφόρο ορίζοντα που πλέον έγινε επιφανειακός. (φωτ.1,2)

Που για να εξυπηρετηθεί αυτός ο σκοπός και να δημιουργηθεί τεχνηέντως κατάσταση ανάγκης, σαμποτάρεται πολιτικά η χρηματοδότηση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Χαλκίδας που προωθείται από τον Φορέα Διαχείρισης στο Πέι Δοκού.

Που ακριβώς αυτό είναι που έχει ως αποτέλεσμα ο Δήμος Χαλκιδέων να μεταφέρει τα απορρίμματά του στην Ιστιαία, με μεταφορικό κόστος μερικών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως. Κόστος που τελικά επιβαρύνει τους Δημότες.

Εμείς δεν χρειάζεται να «ξεναγηθούμε» στο χώρο γιατί τον έχουμε περπατήσει σε ανύποπτο χρόνο και έχουμε δημοσιεύσει και φωτογραφικό υλικό καταγγέλλοντας τις παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας. (φωτ. 3,4,5,6,7)

Επομένως ως καλοί οικοδεσπότες καλούμε τους εκπροσώπους της "Geocycle” να έρθουν στο Δημοτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα 22 Ιουλίου για να μας ακούσουν και για να εκθέσουν δημόσια και ελεύθερα τις απόψεις τους.

Έκκληση προς την δήμαρχο Χαλκιδέων:
Σταματήστε επιτέλους να προσποιείστε ότι κάνετε επωφελή και αναγκαία χρήση των εγκαταστάσεων της "Geocycle”, γιατί έτσι κάνετε πολύ κακό στον δικαστικό μας αγώνα.

Δεν καταλαβαίνετε επιτέλους, ότι αποδυναμώνετε τη νομική μας θέση, όταν από τη μία μεριά εμείς λέμε στη Δικαιοσύνη ότι πρέπει να απαγορευτεί γιατί δεν επιτρέπεται από το ΓΠΣ Αυλίδας η επεξεργασία στο ανενεργό λατομείο της ΑΓΕΤ των απορριμμάτων που ήδη κάνει η "Geocycle” και από την άλλη ο δήμος μας συνεχίζει να στέλνει τα δικά του απορρίμματα εκεί;

ΥΓ. Η Geocycle αδειοδοτήθηκε και λειτουργεί μέσα σε ανενεργό και όχι σε «ενεργό» λατομείο, όπως αναγράφεται στη πρόσκληση της δημάρχου.

Η δήλωση της εταιρείας προς την αδειοδοτούσα αρχή ότι το λατομείο ήταν ενεργό όταν αδειοδοτήθηκε, είναι ψευδής και οι αποφάσεις της διοίκησης που εκδόθηκαν στην βάση αυτής της ψευδούς δηλώσεως έχουν προσβληθεί από εμάς στα αρμόδια δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages