8 Bmf Θέατρο ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ του Αργύρη Χιόνη - Sourta-Ferta

Post Top Ad

8 Bmf Θέατρο ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ του Αργύρη Χιόνη

8 Bmf Θέατρο ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ του Αργύρη Χιόνη

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ του Αργύρη Χιόνη

Τί μένει από τον άνθρωπο αν του πάρεις την αρχή και το τέλος;

Η τραγελαφική φάρσα  του Αργύρη Χιόνη σε σκηνοθεσία Ανθής Φουντα.

Η παράσταση που ξεκίνησε από ένα διαμέρισμα στα Πατήσια και έφτασε μέχρι τη μακρινή Νότιο Κορέα  έρχεται στις 9 Ιουλίου στο Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος στα πλαίσια του 8ου Bio-mechanical Festival 2024.

«Εκείνοι» τους έδωσαν ένα μήνυμα να το μεταφέρουν σε «Εκείνον». Τους είπαν να τραβήξουν ίσια, όμως έχουν χαθεί και δεν μπορούν να θυμηθούν το μήνυμα. Είναι δύο αγγελιαφόροι χωρίς αγγελία. Δύο αγγελιαφόροι χωρίς όνομα. Είναι ο Α και ο Β και έχουν ξεχάσει από πού ξεκίνησαν και πού πηγαίνουν. Περπατούν για εβδομάδες, μήνες, χρόνια ή και αιώνες φτιάχνοντας διαρκώς νέα μηνύματα, τα οποία διαρκώς ξεχνούν. 

Το έργο είναι ένα από τα τρία και μοναδικά θεατρικά κείμενα που έγραψε ο Αργύρης Χιόνης την περίοδο 1971-1973. Σύμφωνα με τον ίδιο, έμπνευση για το «Μήνυμα» αποτέλεσε το έργο του Franco Sacchetti, Ιταλού συγγραφέα της Αναγέννησης, στο οποίο εντόπισε πρώιμα ψήγματα του θεάτρου του παραλόγου και ειδικότερα ομοιότητες με το έργο «Περιμένοντας τον Γκοντό», του Μπέκετ.

Μια υπαρξιακή φάρσα με σαφείς επιρροές από το θέατρο του παραλόγου. Μια ευρηματική και βαθιά ανθρώπινη παράσταση που χωρά ολόκληρη στα αυστηρά όρια ενός σκηνικού, που μοιάζει βγαλμένη από ξύλινο παιχνίδι – γρίφο.

Εισητήρια:

12 € Κανονικό

6 € Μειωμένο



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages