Θ. Ζεμπίλης: Εγκρίνεται η χρηματοδότηση 1.144.400€ για τον δρόμο προς την Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Θ. Ζεμπίλης: Εγκρίνεται η χρηματοδότηση 1.144.400€ για τον δρόμο προς την Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ

Θ. Ζεμπίλης: Εγκρίνεται η χρηματοδότηση 1.144.400€ για τον δρόμο προς την Ι.Μ.Οσίου Δαυίδ και άλλα έργα αποκαταστάσεων στην Δ.Ε. Ελιμνύων. Συνάντηση με Β.Σπανάκη 

Με τον Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Βασίλη Σπανάκη συναντήθηκε ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης. Ο Βουλευτής Εύβοιας απέσπασε δέσμευση από τον κ.Σπανάκη για την άμεση χρηματοδότηση πρότασης, που είχε υποβάλει ο δήμαρχος του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, συνολικού προϋπολογισμού 1.144.400€ για αποκαταστάσεις από τις φυσικές καταστροφές, της πυρκαγιάς της 3ης Αυγούστου 2021, καθώς και των πλημμυρών Daniel και Elias. Η πρόταση αφορά αποκαταστάσεις κοινοχρήστων υποδομών, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνεται και η αποκατάσταση του οδικού δικτύου πρόσβασης στην Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος (Υποέργο 2). Ως γνωστό από τις πλημμύρες καταστράφηκε σε πολλά σημεία το οδικό δίκτυο προς την Ιερά Μονή και υπάρχει κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος, καθώς από τον δρόμο αυτό διέρχεται μεγάλος αριθμός Ι.Χ. οχημάτων και λεωφορείων. 
 
Ειδικότερα, σύμφωνα και με την εισήγηση της υποεπιτροπής κρατικής αρωγής εντάσσεται στο ΤΠΑ του ΥΠ.ΕΣ.- Άξονας προτεραιότητας "Πρόληψη και διαχείριση κινδύνων" -" πρόγραμμα φυσικών καταστροφών για τους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού" η πρόταση του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης - Αγίας Άννας, για 4 Υποέργα:
Υποέργο 1:  «Αποκαταστάσεις υποδομών και χώρων μετά από φυσικές καταστροφές στη Λίμνη»  και χωροθετείται  στην  είσοδο της Κοινότητας Λίμνης του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, προς αποκατάσταση των ζημιών  μετά την πυρκαγιά της 3ης/8/2021».
Υποέργο 2: Το έργο περιλαμβάνει τοπικές βελτιώσεις οδοποιίας σε υφιστάμενες οδούς για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων διότι σε πολλά σημεία του Δήμου υπάρχουν επικίνδυνες βλάβες στο οδόστρωμα.
α) ασφαλτοστρώσεις με εξυγίανση τοπικά του εδάφους σε επικίνδυνα σημεία και ακολούθως με επίστρωση με όλες τις προβλεπόμενες στρώσεις οδοστρωσίας (βάση, υπόβαση, ασφαλτική προ επάλειψη, ασφαλτοτάπητας.) β)Διευθέτηση των ομβρίων υδάτων σε σημεία διάβρωσης των οδών με την διαμόρφωση των ρείθρων.
γ) Κατασκευή επενδεδυμένης τάφρου για την διοχέτευση των ομβρίων υδάτων σε φυσικούς αποδέκτες, σε συνδυασμό με την ικανή επίκλιση της ασφάλτου
Υποέργο 3: Το έργο περιλαμβάνει τοπικές αποκαταστάσεις  στο άνω τμήμα της πλατείας της Τοπικής Κοινότητας Κεχριών η οποία υφίσταται και είναι επικίνδυνη για  την ασφαλή διέλευση των κατοίκων και γενικά πολιτών καθώς υπάρχουν επικίνδυνες βλάβες στο οδόστρωμα.
α) Απομάκρυνση των κατεστραμμένων επιφανειών, εξυγίανση του υποστρώματος κατασκευή στρώση  οδοστρωσίας  και αποκατάσταση του καταστρώματος της πλατείας
β)Διευθέτηση των ομβρίων υδάτων σε σημεία διάβρωσης και διαμόρφωση των ρείθρων.
γ) Αποκατάσταση των Η/Μ Εγκαταστάσεων
Υποέργο 4: Πρόκειται για αποκαταστάσεις κυρίως της βατότητας σε περιοχές  όπου βρίσκονται κτηνοτροφικές μονάδες.
Ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης ευχαρίστησε τον Υφυπουργό κ.Βασίλη Σπανάκη για την χρηματοδότηση της πρότασης του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, με την οποία θα αποκατασταθούν κοινόχρηστοι χώροι και δημόσιες υποδομές μετά από θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages