Επίσκεψη στο Burg Hohenzollern. Απέχει 50 χλμ από τη Στουτγάρδη και υπήρξε κατοικία της αυτοκρατορικής οικογένειας Hohenzollern κατά το Μεσαίωνα.
Καταλήφθηκε το 1423 και καταστράφηκε ολοσχερώς για να χτιστεί πάλι από την αρχή στο ίδιο σημείο.
Κατά τον πόλεμο μεταξύ Προτεσταντών και Καθολικών υπήρξε το καταφύγιο για τους καθολικούς πρόσφυγες.
Το Κάστρο Hohenzollern, είναι η προγονική έδρα του αυτοκρατορικού Οίκου των Hohenzollern, στην άκρη του Swabian Jura της κεντρικής Βάδης-Βυρτεμβέργης, στην Γερμανία.
Το πρώτο κάστρο στο βουνό χτίστηκε στις αρχές του 11ου αιώνα. Με τα χρόνια ο Οίκος των Hohenzollern διασπάστηκε αρκετές φορές, αλλά το κάστρο παρέμεινε στη Σουηβία, οι δυναστικοί πρεσβύτεροι του κλάδου των δοκίμων Φραγκονίας-Βρανδεμβούργου που αργότερα απέκτησε τον δικό του αυτοκρατορικό θρόνο. Αυτό το κάστρο καταστράφηκε ολοσχερώς το 1423 μετά από δεκάμηνη πολιορκία από τις ελεύθερες αυτοκρατορικές πόλεις της Σουηβίας.
Το δεύτερο κάστρο, μια μεγαλύτερη και πιο στιβαρή κατασκευή, χτιζόταν από το 1454 έως το 1461, και χρησίμευσε ως καταφύγιο για τους Καθολικούς Σουηβούς Χοεντζόλερν, ακόμη και κατά τη διάρκεια του Τριακονταετούς Πολέμου. Στα τέλη του 18ου αιώνα θεωρήθηκε ότι έχασε τη στρατηγική του σημασία και σταδιακά ερήμωσε, οδηγώντας στην κατεδάφιση πολλών ερειπωμένων κτιρίων.
Το τρίτο, και σημερινό, κάστρο χτίστηκε μεταξύ 1846 και 1867 ως οικογενειακό μνημείο από τον απόγονο Hohenzollern, βασιλιά Φρειδερίκο Γουλιέλμο Δ' της Πρωσίας. Ο αρχιτέκτονας Friedrich August Stüler στήριξε το σχέδιό του στην αγγλική γοτθική αρχιτεκτονική αναγέννησης και στα Châteaux της κοιλάδας του Λίγηρα.
Κανένα μέλος της οικογένειας Hohenzollern δεν βρισκόταν σε μόνιμη ή κανονική κατοικία όταν ολοκληρώθηκε, και κανένας από τους τρεις Γερμανούς Αυτοκράτορες του τέλους του 19ου και των αρχών του 20ου αιώνα της Γερμανικής Αυτοκρατορίας δεν κατέλαβε ποτέ το κάστρο.
Το 1945 έγινε για λίγο το σπίτι του πρώην διαδόχου Γουλιέλμου της Γερμανίας, γιου του τελευταίου μονάρχη των Χοεντσόλερν, Κάιζερ Γουλιέλμου Β'.
Ήταν ένα από τα πιο επιβλητικά δημιουργήματα του 19ου αιώνα και συνεχίζει ακόμα να τραβάει το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου