Ε.ΠΕ.Κ - Η διαχείριση και η πολιτική των έργων από την Περιφερειακή Διοίκηση - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ε.ΠΕ.Κ - Η διαχείριση και η πολιτική των έργων από την Περιφερειακή Διοίκηση

Γραμματεία Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης

Η διαχείριση και η πολιτική των έργων από την Περιφερειακή Διοίκηση

Ένα από τα δεκάδες παραδείγματα...

Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων ΔΟΜΟΚΟΥ

Σε συνεννόηση με τη Διοίκηση του Κέντρου και το Δήμο Δομοκού μειώθηκε ο
προϋπολογισμός του έργου από 1,2 εκατ. ευρώ σε 400 χιλ. ευρώ που αφορά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του πρώην Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων στο Δομοκό αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός κατά την 23η τακτική συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής (25/6/2024), μετά από σχετικό ερώτημα του Περιφερειακού Συμβούλου της Π.Ε. Φθιώτιδας με το συνδυασμό «Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση για τη Στερεά Ελλάδα», κου Σπύρου Λάμπου.

Ειδικότερα, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ενωτικής Περιφερειακής Κίνησης» υπενθύμισε ότι το συγκεκριμένο έργο είχε ήδη ενταχθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2018 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ κατόπιν απόφασης του τότε Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης (εδώ).

Μάλιστα, αναφέρθηκε και στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η περιφερειακή αρχή εκείνης της περιόδου, στις 12 Δεκεμβρίου 2018 (εδώ) με τον πρώην Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κώστα Μπακογιάννη να δηλώνει ανάμεσα σε άλλα ότι: «είναι έργα προς υλοποίηση, έπειτα από συνεργασία και συνεννόηση της Περιφέρειας με τους δήμους, τους φορείς και όλες τις υπηρεσίες». 

Όπως ανέδειξε ο κ. Λάμπου η απόφαση (εδώ) για τη μείωση του προϋπολογισμού του εν λόγω έργου κατά 800.000 ευρώ (!) λήφθηκε κατά την 4η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, στις 2 Απριλίου 2021, με κατά πλειοψηφία απόφαση του σώματος. Ερωτηθείς ο κ. Περιφερειάρχης για το αν οι πιστώσεις κατευθύνθηκαν σε κάποιο έργο που αφορά την περιοχή του Δήμου Δομοκού απάντησε μεταξύ άλλων ότι: «εκείνη την περίοδο δεν μπορώ να θυμηθώ ποια έργα εντάξαμε ώστε να πούμε ότι, κατά κάποιο ανεπίσημο τρόπο έχουμε μία συσχέτιση, αλλά όταν έχουμε τέτοιες δράσεις προσπαθούμε να μένει, αν όχι στο Δήμο, τότε σίγουρα στο Νομό, χωρίο όμως αυτό να σημαίνει και κάτι, μία Περιφέρεια είμαστε...», ενώ προηγουμένως αναφορικά με τα όσα δήλωσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος σημείωσε ότι: «το ιστορικό είναι αυτό που περιγράφετε».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το απόσπασμα της σχετικής συζήτησης: ΕΔΩ

Για την περιφερειακή παράταξη

ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ - ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΓΚΛΕΤΣΟΣ

ΓΚΛΕΤΣΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ( επικεφαλής)
Αγγελακόπουλος Απόστολος
Αγγελόπουλος Γεώργιος
Αγγελοπούλου Βασιλική
Αλεξίου Ιωάννης
Γκλέτσου Ελευθερία
Δρόσος Παρασκευάς
Λάμπου Σπυρίδων
Λύκος Βασίλειος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages