Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου για την απαξίωση και υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην Εύβοια - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αναφορά Συμεών Κεδίκογλου για την απαξίωση και υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην Εύβοια

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Συμεών Κεδίκογλου, με Αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, φέρνει άμεσα στη Βουλή την Ανακοίνωση της "Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας", για τα κρίσιμα προβλήματα απαξίωσης και υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην Εύβοια, ζητώντας απαντήσεις και λύσεις.    
       
  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς: 


 ΑΝΑΦΟΡΑ

 
Για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 Θέμα: «Ανακοίνωση της “Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας” για την απαξίωση και υποστελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών πρώτης γραμμής στην Εύβοια»

Ο Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει ως Αναφορά, σύμφωνα με το άρθρο 125 ΚτΒ, για τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την Ανακοίνωση-Καταγγελία της «Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Εύβοιας» (Α.Π.: 703/4/23-ζ, 25/06/2024), με θέμα την υποστελέχωση και τα υπόλοιπα προβλήματα ανθρώπινου δυναμικού που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικοί της Εύβοιας, και τα οποία, μάλιστα, έχουν οξυνθεί εν όψει καλοκαιριού.  

Συγκεκριμένα, η Ένωση τονίζει ότι αστυνομικές Υπηρεσίες πρώτης γραμμής του νησιού, όπως η Άμεση Δράση και οι ομάδες της ΔΙΑΣ, των ΟΕΠΤΑ και των ΟΠΚΕ, όχι μόνο λειτουργούν υποστελεχωμένες και χωρίς επαρκή υλικοτεχνικό εξοπλισμό –προσπαθώντας να διαχειριστούν τον μεγάλο όγκο των αιτημάτων των πολιτών και ταυτόχρονα να ενεργούν για την αποτροπή και πρόληψη του εγκλήματος–, αλλά επιφορτίζονται επιπλέον με «πάρεργα», όπως είναι η φύλαξη σημείων ως σταθεροί σκοποί ή και οι μεταγωγές. Ακόμη και το «Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας» του ΑΤ Χαλκίδας αντιμετωπίζει διαρκώς αυξανόμενα περιστατικά χωρίς να διαθέτει επαρκές προσωπικό. Οι αντίξοες αυτές συνθήκες έχουν αρχίσει να επηρεάζουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα του προσωπικού, εκθέτοντας σε κινδύνους ακόμα και τη σωματική ακεραιότητα των υπαλλήλων.

Επομένως, οι Αστυνομικοί της Εύβοιας, η οποία αποτελεί έναν νησιωτικό νόμο με σημαντικές ιδιαιτερότητες, ζητούν άμεση κάλυψη των κενών θέσεων, αλλά και τον σαφή καθορισμό των αρμοδιοτήτων, ώστε να απασχολούνται οι εργαζόμενοι στο αντικείμενο της Υπηρεσίας τους και όχι σε «πάρεργα». Τέλος, ζητούν άμεση βελτίωση των συνθηκών εργασίας, με νέα κατάλληλα κτήρια, ανακατανομή πόρων και οχημάτων, καθώς και παροχή του απαραίτητου εξοπλισμού, ώστε να επιτελούν το κοινωφελές έργο τους μέσα σε ένα υποστηρικτικό και ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Αντίγραφο της Ανακοίνωσης επισυνάπτεται στο παρόν.

Παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας, καθώς και για τη σχετική ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 26 Ιουνίου 2024.

Ο Καταθέτων Βουλευτής

Κεδίκογλου Συμεών 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages