Φωτεινή Καϊοπούλου: Συνάντηση με την Κλερ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Φωτεινή Καϊοπούλου: Συνάντηση με την Κλερ

Φωτεινή Καϊοπούλου
Συνάντηση με την Κλερ 
Σελίδες: 272, Τιμή: 15 ευρώ
ISBN: 978-618-5742-05-8
Εκδόσεις Ανεμολόγιο

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ανεμολόγιο το μυθιστόρημα της Φωτεινής Καϊοπούλου «Συνάντηση με την Κλερ».
Το «όνειρο» αποτελεί  έναυσμα για το σμίξιμο δύο γυναικών. Η συνάντησή τους φαντάζει αδιανόητη∙ μεσολαβεί μεταξύ τους πολύς καιρός. 
Η Φωτεινή, γυναίκα σύγχρονης εποχής, μετρά τα βήματα της μοναξιάς στο τώρα και η γραφή αποτελεί το μοναδικό της καταφύγιο. Ταξιδεύει στη Βουργουνδία και έρχεται αντιμέτωπη με τις αγωνίες της, ένα παλιό τετράδιο γεμάτο μυστικά και την αξίωση μιας αρχοντοπούλας να τα φανερώσει. 
Η Κλερ, από την κοινωνία των ευγενών της Γαλλίας του 18ου αιώνα, πραγματοποιεί το κάλεσμα. Πνεύμα ανήσυχο, απαιτεί επίμονα να βγει στο φως η ιστορία της οικογένειας, για να εκπληρωθεί η υπόσχεση που είχε δώσει στον πατέρα και τη γενιά της. 
Τι συνδέει άραγε τη Φωτεινή με την Κλερ; Θα καταφέρουν ν’ ανταμώσουν και να αντιληφθούν τι μπορεί να προσφέρει η μία στην άλλη; Υπάρχει μήπως κάποιος που μπορεί να τις βοηθήσει να κατακτήσουν τη Γνώση;

Βιογραφικό
Η Φωτεινή Καϊοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη και σπούδασε Γεωπονία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Τα πρώτα της έργα ήταν παραμύθια και νουβέλες για παιδιά. Από τις εκδόσεις Λαμπρόπουλος κυκλοφόρησε το «Ησυχία... Θα ξυπνήσουν τα νεραϊδικά» (εικονογράφηση Άρτεμις Πρόβου). Με το παραμύθι «Πλάτανου ψιθυρίσματα» συμμετείχε στην επετειακή παράσταση «Dance love Greece» που ανέβηκε στο Palais de Βeaux Αrts των Βρυξελλών και αφορούσε στην ελληνική παράδοση και τους χορούς της. Παραμύθια και διηγήματά της διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς και συμπεριλήφθηκαν σε συλλογικές εκδόσεις: «Ο χορός του μολυβιού» στην έκδοση «Γραφής  έργα» (εκδόσεις Ωρίωνας), «Φτου! Ξελευθερία» στη συλλογή διηγημάτων «Μείνε Κοντά μου από Μακριά – 2020, ερωτικές ιστορίες εμπνευσμένες από την καραντίνα του κορωνοϊού» (εκδόσεις Πηγή), «Ήρωες και Έρωτες» στο Επετειακό Ανθολόγιο «Οι λογοτέχνες τιμούν την επανάσταση του 1821» (εκδόσεις Αποστακτήριο), «Είχαμε εμείς στη Σμύρνη…» στο Επετειακό Ανθολόγιο «Μικρά Ασία σε θυμάμαι 1922-2022» (εκδόσεις Αποστακτήριο).
Άλλα έργα της που διακρίθηκαν: το παραμύθι «Ένα δάκρυ με επιθυμίες», το διήγημα «Από-πυρα», το παραμύθι «Καλοκαιρινές βουτιές» και η νουβέλα για παιδιά «Φύλακες ή φυλακές».
Η «Συνάντηση με την Κλερ» είναι το πρώτο της μυθιστόρημα.

Κεντρική διάθεση: Εκδόσεις Πνοή, Ζωοδόχου Πηγής 2-4, 10678, Αθήνα, 2102230206
ekdoseis.anemologio@gmail.com, ekdoseispnoi.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages