Ταφόπλακα στις Θάλασσες Φωκίδας και Βοιωτίας - Ιχθυοκαλλιέργειες σε Αντίκυρα – Γαλαξίδι – Τριζονία - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ταφόπλακα στις Θάλασσες Φωκίδας και Βοιωτίας - Ιχθυοκαλλιέργειες σε Αντίκυρα – Γαλαξίδι – Τριζονία

Ταφόπλακα στις Θάλασσες Φωκίδας και Βοιωτίας - Ιχθυοκαλλιέργειες σε Αντίκυρα – Γαλαξίδι – Τριζονία

Η παράταξη Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση καλεί του πολίτες της Φωκίδας, της Βοιωτίας, αλλά και ολόκληρου του κορινθιακού κόλπου σε αγωνιστική εγρήγορση, καθώς στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο της Στερεάς Ελλάδας συζητήθηκε η έκφραση γνώμης για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), για την ίδρυση οργανωμένης ανάπτυξης υδατοκαλλιεργειών στις ΠΑΥ Β.3 - ΕΡΑΤΕΙΝΗ, Β.4 - ΓΑΛΑΞΙΔΙ και Β.5 - ΑΝΤΙΚΥΡΑ των Π.Ε. Φωκίδας και Βοιωτίας.  

Στους χάρτες παραπάνω φαίνονται οι εκτάσεις που θέλουν να τοποθετήσουν ΠΟΑΥ. Περιοχές όπως το Γαλαξίδι, τα Τριζόνια και ο κόλπος της Αντίκυρας κινδυνεύουν με οικολογική και τουριστική καταστροφή αν αδειοδοτηθούν αυτές οι τεράστιες μονάδες (μέχρι και 40 στρέμματα). Η παράταξή μας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, καταψήφισε την εισήγηση και ζήτησε από την Περιφερειακή Αρχή να ασκήσει όλα τα ένδικα μέσα σε περίπτωση αδειοδότησης των συγκεκριμένων ΠΟΑΥ. Δυστυχώς η Περιφερειακή Αρχή δεν δεσμεύτηκε ως προς αυτό.
Η ανάπτυξη για να είναι πραγματική πρέπει να συνδυάζεται με τον σεβασμό προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο. Καλούμε το Υπουργείο την Κυβέρνηση να μην αδειοδοτήσουν αυτά τα τερατουργήματα, αλλά και τους προειδοποιούμε πως σε κάθε αντίθετη περίπτωση θα μας βρουν απέναντι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages