Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Επισκεφθήκαμε το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σ. Φάμελλο, τον Τομεάρχη Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Σ. Κεδίκογλου, και τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Ζαμπάρα, για να ενημερωθούμε για την προετοιμασία και την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου.

Το 2023 η χώρα μας κατέγραψε ένα αρνητικό ρεκόρ όσον αφορά στις καμένες εκτάσεις, με 1.750.000 στρέμματα, και μάλιστα με πολλές περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής σπουδαιότητας. Το μέλημα όλων μας, στη συζήτηση με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό, ήταν ο βαθμός ετοιμότητας της Πολιτείας για το φετινό "δύσκολο" καλοκαίρι. Συζητήσαμε για την προετοιμασία σε επίπεδο στελέχωσης, εξοπλισμού και μέσων πυρόσβεσης, επίγειων και εναέριων, όπου ακόμα καταγράφονται καθυστερήσεις και ελλείψεις. Επίσης, ενημερωθήκαμε για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ», επισημαίνοντας την ανάγκη της επιτάχυνσης, ώστε να μην αμφισβητηθούν οι χρηματοδοτήσεις του από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τέλος, θέσαμε το ζήτημα της μεταφοράς νέων ευθυνών από την Πολιτεία στην κοινωνία. Τόσο στο επίπεδο της ιδιωτικής ασφάλισης έναντι καταστροφών, που εισάγει η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης, όσο και στο επίπεδο της μεταφοράς στους πολίτες της ευθύνης της πρόληψης -αλλά και του υπέρογκου κόστους-, με τον καθαρισμό των οικοπέδων και τον εξαιρετικά προβληματικό νέο κανονισμό πυροπροστασίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages