Οι ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ έρχονται(!!) στο 8ο Bio mechanical festival - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Οι ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ έρχονται(!!) στο 8ο Bio mechanical festival

Οι ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ έρχονται(!!) στο 8ο Bio mechanical festival 

Τι έχουν να πουν οι Όρνιθες του Αριστοφάνη, ένα θεατρικό έργο του 414 π.Χ., στο κοινό του 2024 και γιατί μία ομάδα ανθρώπων που αγαπούν το θέατρο αποφασίζει να τους παρουσιάσει στη σκηνή;

 Το Θέατρο Χαλκίδας στο πλαίσιο του 8ο Bio mechanical festival παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία ΟΡΝΙΘΕΣ υπό το πρίσμα της πολιτικής ανάγνωσης, υπό το πρίσμα μιας επιθυμίας για φυγή και αναζήτησης ενός καλύτερου αύριο.

Οι ηθοποιοί ως μια σύγχρονη μορφή Χορού στη σκηνή κατασκευάζουν την ξακουστή Νεφελοκοκκυγία. Η καινούρια αυτή χώρα που δημιουργείται από τους ανθρώπους και τα πουλιά -για τα πουλιά και τους ανθρώπους- παρουσιάζεται ως ιδανική ουτοπία. Ταυτόχρονα όμως γίνεται φανερό ότι οι ουτοπίες δεν λειτουργούν χωρίς πρακτικές συνέπειες, γεγονός που οδηγεί στην επανάληψη παλαιών τρόπων άσκησης της εξουσίας και στην αναπαραγωγή του συστήματος εκείνου που προκάλεσε την αρχική επιθυμία για τη φυγή μακριά του.

 Σε μια προσπάθεια σύνδεσης των αγωνιών του σύγχρονου ανθρώπου και του αγώνα του για επιβίωση - μέσα σε μία κοινωνία (αν)αξιοπρέπειας και (αν)ελευθερίας- έρχεται στην επιφάνεια ο τρόπος που ο ίδιος ο Αριστοφάνης υπονομεύει & σατιρίζει καταστάσεις και παθογένειες που παραμένουν αναλλοίωτες και αναγνωρίσιμες εδώ και περίπου δυόμισι χιλιετίες!

-Εσείς τι λέτε; Πως θα εξελίσσονταν τα πράγματα, αν το όνειρο ή το παραμύθι των Ορνίθων γινόταν πραγματικότητα σήμερα.

Σας περιμένουμε να το ανακαλύψετε!

🦜ΟΡΝΙΘΕΣ του ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ🦜

Σκηνοθεσία: Μενέλαος Καραντζάς

Μουσική: Αναστάσιος Φριτζέλας

Από 6 έως 29 Ιουλίου κάθε Σάββατο – Κυριακή – Δευτέρα

Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος

Είσοδος: 12 € Κανονικό / 6 € Μειωμένο (άνεργοι-Αμεα-φοιτητές-παιδικά)

Ώρα έναρξης: 21.00


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages