Ρόγκα Σπυρίδα Χημικός Μηχανικός Υποψήφια Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ρόγκα Σπυρίδα Χημικός Μηχανικός Υποψήφια Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ

ΣΠΥΡΙΔΑ ΡΟΓΚΑ

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (ΑΠΘ), M.Sc. Environmental Engineering (Imperial College London)
ΔΙΟΡΙΣΤΕΑ ΥΠΕΝ (ΦΕΚ 612Γ/2024)

ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠEΙΑΣ ΤΕΕ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

email: spyrida.roga04@alumni.imperial.ac.uk, κιν. 6994201894

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΤΕΕ, ΣΤΙΣ 19 ΜΑΊΟΥ, ΕΊΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΆ ΚΡΙΣΙΜΕΣ

Ρόγκα Σπυρίδα (Ίριδα)


Οξύτητα Επιδείνωση κρίσιμων Προβλημάτων:
Κλιματική Κρίση * Πράσινη Ανάπτυξη * Ενεργειακή Μετάβαση, *Αναδόμηση υφιστάμενων Υποδομών και Σχεδιασμός Κατασκευή νέων Αειφορικών Υποδομών.

Οικονομική Κρίση, Χρέος, Χρηματοοικονομικές αδυναμίες, Ανεργία των Μηχανικών ιδιαίτερα των νέων, Πληθωρισμός Μηχανικών έναντι των αναπτυξιακών δυνατοτήτων και της αγοράς.

Αειφόρος Ανάπτυξη (SustainableDevelopment) το νέο μοντέλο ανάπτυξης για την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Ενωση, Παγκόσμια (: ΟΗΕ «Στόχοι για την Αειφόρο Ανάπτυξη, μέχρι το 2030).

Επαγγελματική ανασφάλεια των Μηχανικών, ανάγκη συνεχούς επανεκπαίδευσης επανακατάρτισης.

Εποχή προκλήσεων, καινοτομιών, ταχύτατων αλλαγών : Οι Θεσμοί όπως το ΤΕΕ, οι Μηχανικοί, αν ως σερφερς ανέβουν στο κύμα της αειφορίας και της καινοτομίας, θα απολαύσουν ανάπτυξη, ευημερία και επαγγελματική κοινωνική καταξίωση.

Το ΤΕΕ είναι ο θεσμικός Τεχνικός Σύμβουλος της Κυβέρνησης της Ελληνικής Πολιτείας.

Το ΤΕΕ είναι ο επαγγελματικός φορέας των Διπλωματούχων Μηχανικών που προασπίζει και
υποστηρίζει θεσμικά το όλον επάγγελμα.

Το ΤΕΕ να αναπτύξει Στρατηγικό Σχεδιασμό Δράσεων Παρεμβάσεων Προγραμμάτων, στο
πλαίσιο των νέων κινδύνων και ευκαιριών.


Οι Στόχοι:
Ως Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας συμβουλευτικές προτάσεις, μελέτες, παρεμβάσεις προς την Πολιτεία για την ΑΕΙΦΌΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ των έργων, των κατασκευών, των Υποδομών, της Τεχνολογίας.

Ως επαγγελματικός φορέας των Διπλωματούχων Μηχανικών θα πρέπει:

α)να σχεδιάσει και να υλοποιήσει προγράμματα επανεκπαίδευσης επανακατάρτισης των Μηχανικών στις απαιτήσεις της ΑΕΙΦΟΡΙΚΌΤΗΤΑΣ σε όλες τις φάσεις ενός έργου: σχεδιασμός, κατασκευή, επίβλεψη, χρηματοδότηση, διοίκηση έργου, λειτουργία. Με αυτά τα προγράμματα θα επιτευχθεί ομαλή αποτελεσματική προσαρμογή στις αλλαγές, θα ικανοποιηθούν οι πλούσιες δεξιότητες των Μηχανικών με προφανές σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό όφελος. Ακόμη, η Ευφυής Καινοτόμος εξέλιξη προσαρμογή των Τεχνικών Επιχειρήσεων στους στόχους της Αειφόρου Ανάπτυξης.

β) να έχει μέριμνα για ένα επαγγελματικό περιβάλλον των Μελών με ίσες ευκαιρίες, αξιοκρατία, διαφάνεια, αξιολόγηση ικανοτήτων, με έμπρακτη συναδελφική αλληλεγγύη.

Όλα τα παραπάνω δεν θα γίνουν με τον αυτόματο πιλότο. Η αναγκαία συνθήκη είναι μια ευφυής καταρτισμένη ενήμερη Διοίκηση με ατομική κοινωνική πολιτική ευθύνη, και μία Αντιπροσωπεία ως Δημοκρατική Συνέλευση των Μελών του ΤΕΕ. Το πλέον σημαντικό, η ικανή συνθήκη, είναι η ριζική καθολική ενεργός συμμετοχή των Μελών για τα Τεχνικά Ζητήματα μέσα στο ΤΕΕ και στην Κοινωνία καθημερινά.

Σε ότι με αφορά σας προσκαλώ να με υποστηρίξετε να εκλεγώ στην αντιπροσωπεία του ΤΕΕ. Δεσμεύομαι να υπηρετήσω με συνέπεια τους στόχους του ΤΕΕ. Να είμαι αλληλέγγυα και ενεργή στους Μηχανικούς ιδιαίτερα στους νέους, στα ζητήματα της Τεχνικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (στο σύνολο, αλλά και βεβαιότατα στην ΕΥΒΟΙΑ).

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ.
ΧΘΕΣ ΗΤΑΝ ΝΩΡΙΣ, ΑΥΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΤΩΡΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΜΕ.

Οι Εκλογές είναι το στοίχημα. Καλό Αγώνα σε όλους και όλες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages