Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου για την Τροφική Δηλητηρίαση Μαθητών από Σχολικά Γεύματα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ερώτηση Συμεών Κεδίκογλου για την Τροφική Δηλητηρίαση Μαθητών από Σχολικά Γεύματα

O Βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου κατέθεσε Ερώτηση με Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναδεικνύοντας άμεσα στη Βουλή το πρωτοφανές ζήτημα της μαζικής τροφικής δηλητηρίασης δεκάδων μαθητών από ακατάλληλα σχολικά γεύματα, καθώς και της πυρκαγιάς στη βιομηχανική μονάδα που τα παρασκεύαζε!

Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο είχαν ξεκινήσει οι καταγγελίες των οικογενειών και των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων στη Φθιώτιδα, για απαράδεκτα γεύματα με ωμά ή και αλλοιωμένα υλικά, τα οποία συχνά περιείχαν και ξένα σώματα, όπως φτερά από κοτόπουλο, τρίχες και κομμάτια πλαστικό!

Ωστόσο, φαίνεται ότι ο φορέας που έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων για λογαριασμό του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, δηλαδή ο «Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης» (ΟΠΕΚΑ), δεν προχώρησε σε κανέναν ουσιαστικό έλεγχο της εταιρείας «Γιαννίτσης» που παρασκεύαζε τα ακατάλληλα γεύματα. Αποτέλεσμα αυτής της προκλητικής απραξίας ήταν να καταλήξουμε στις τροφικές δηλητηριάσεις των τελευταίων ημερών που έστειλαν δεκάδες παιδιά στο νοσοκομείο και αναστάτωσαν την τοπική κοινωνία της Λαμίας…

Αποκορύφωμα, όμως, αυτής της υπόθεσης είναι η μεγάλη πυρκαγιά που κατέστρεψε το βράδυ της Κυριακής μέρος των εγκαταστάσεων της εν λόγω εταιρείας στην ΒΙΠΕ Λαμίας, πριν το κλιμάκιο ελέγχου. Ερωτήματα προκαλεί η έκταση και η ταχύτητα της καταστροφής, αφού πριν περίπου έναν χρόνο είχε πραγματοποιηθεί με επιτυχία άσκηση πυρασφάλειας στο εργοστάσιο, και φαίνεται να υπήρχαν όλες οι προϋποθέσεις για άμεση αντιμετώπιση ενός πραγματικού συμβάντος πυρκαγιάς, και ενώ, μάλιστα, οι εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ βρίσκονται μόλις λίγα λεπτά μακριά από αυτές της εταιρείας...

Τέλος, ερωτήματα εγείρονται καθώς το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων αφορά όλη τη χώρα και οι γονείς είναι ανάστατοι. Να θυμίσουμε πως παρόμοιες καταγγελίες είχαν γίνει και στον Νομό μας, στην Εύβοια.

Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να δώσει άμεσα τις αναγκαίες απαντήσεις, αλλά και να διασφαλίσει ποιοτική και απρόσκοπτη συνέχιση του προγράμματος των σχολικών γευμάτων σε όλη τη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages