Στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΔΣΧ κ. Θανάσης Ζεμπίλης - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, ο Βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΔΣΧ κ. Θανάσης Ζεμπίλης

Στη Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο, παρέστη ο Βουλευτής Εύβοιας και μέλος του ΔΣΧ κ. Θανάσης Ζεμπίλης. 
Μετά την κεντρική εισήγηση του ΔΣ προς τα μέλη για το θέμα του νέου δικαστικού χάρτη ο Βουλευτής Εύβοιας έλαβε τον λόγο και συγχάρηκε τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Γκίκα λέγοντας: «Με επισπεύδοντα τον πρόεδρο και το ΔΣ του ΔΣΧ η Εύβοια ήταν η πρώτη περιοχή που κινητοποιήθηκε για το νέο δικαστικό χάρτη. Είναι ενδεικτικό ότι η πρώτη μας συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Μπούγα έγινε πριν πέντε μήνες . Η πρόταση της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Επιτροπής ήταν να καταργηθούν πέντε εφετεία, με πρώτο της Εύβοιας.Έπρεπε, αφενός να θέσουμε το στοιχείο της νησιωτικότητας και αφετέρου να συνάψουμε συμμαχίες με τις άλλες τέσσερις περιοχές και ιδιαίτερα τις πιο ισχυρές, όπως τα Χανιά και η Καλαμάτα, ώστε η πίεση να είναι πιο αποτελεσματική. Έχει σημασία ότι κινηθήκαμε έγκαιρα, με ενότητα και σύμπνοια. Όλες οι δυνάμεις και οι φορείς του τόπου βρεθήκαμε μαζί. Κατορθώσαμε ,έτσι, όχι μόνο να μην καταργηθεί το Εφετείο της Εύβοιας αλλά να ενισχυθεί, αφού στην εφετειακή του περιφέρεια θα υπάγεται πλέον ολόκληρη η Βοιωτία και όχι μόνο η περιοχή της Θήβας. Εάν δεν συνέβαινε αυτό και το Εφετείο περιοριζόταν στα γεωγραφικά όρια του νομού μας θα ήταν θνησιγενές. Σε επόμενη φάση θα έκλεινε. Στην διευρυμένη σύσκεψη υπό τον κ. Μπούγα επέμεινα να γίνει ορθή γεωγραφική κατανομή μεταξύ των δύο εφετείων. Η Φωκίδα και η Ευρυτανία να πάει στην Λαμία και η Βοιωτία να έρθει ολόκληρη στην Χαλκίδα. Στην περίπτωση αυτή θα λειτουργεί μεταβατική έδρα του Εφετείου Εύβοιας στην Θήβα. Επίσης, κάναμε προσπάθεια με όλους τους συναδέλφους μου για να παραμείνουν τα πρωτοβάθμια δικαστήρια σε Ιστιαία και Κάρυστο. Ευελπιστώ κάτι ανάλογο να συμβεί και στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου, ώστε να εξυπηρετηθεί και η Σκύρος. Σε κάθε περίπτωση μέχρι να τεθεί σε διαβούλευση το σχέδιο θα είμαστε σε επαγρύπνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages