Συνάντηση Συμεών Κεδίκογλου με Κατοίκους της Περιοχής Μύτικα Χαλκίδος - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συνάντηση Συμεών Κεδίκογλου με Κατοίκους της Περιοχής Μύτικα Χαλκίδος

Συναντήθηκα στο Μύτικα με τους κατοίκους που έχουν ξεσηκωθεί με τις δύο γραμμές υπερυψηλής τάσης, 400 kV η καθεμία, που περνούν μέσα από το χωριό τους, δίπλα κυριολεκτικά στα σπίτια τους. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν πολλές παρατυπίες: από την αδειοδότηση του Δήμου, την έλλειψη μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων μέχρι και την έλλειψη μιας πινακίδας που να αναφέρει τον ανάδοχο του έργου και τις λεπτομέρειές του. Επίσης, χρειάζεται απάντηση για την αλλαγή χάραξης της υπογειοποίησης των καλωδίων, τη στιγμή μάλιστα που η Περιφέρεια βεβαιώνει ότι δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας για παραποτάμια διέλευση όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη. 

Οι κάτοικοι δεν είναι εναντίον του έργου. Θέλουν όμως να υπάρχουν όλες οι προδιαγραφές. Άλλωστε σύμφωνα και με το κοινοτικό δίκαιο αναγνωρίζεται η υποχρέωση του κράτους για μέτρα προφύλαξης ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει απόδειξη αλλά πιθανολογούνται επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων.

Για εμάς η υγεία των κατοίκων είναι πάνω απ’ όλα! Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να την εξασφαλίσουμε αλλά και για το ελάχιστο δικαίωμα των κατοίκων να έχουν απαντήσεις στους προβληματισμούς τους και να γίνει ό,τι ισχύει σε τέτοιες περιπτώσεις σε ένα σύγχρονο κράτος δικαίου!

Θα αναδείξω το θέμα το επόμενο διάστημα με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages