Συναυλία αλληλεγγύης "Έργο Ελληνικόν" υπο την αιγίδα Ν.Α.Ε.ΚΥΜΕΛΙΑ - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Συναυλία αλληλεγγύης "Έργο Ελληνικόν" υπο την αιγίδα Ν.Α.Ε.ΚΥΜΕΛΙΑ

Ημερίδα πολιτισμού: Αλλοτινά Χριστούγεννα

Εκδήλωση με τίτλο : Έργο Ελληνικόν

Η Ναυταθλητική Ακαδημία Ευβοίας “Κυμέλια” δημιουργεί και σας προσκαλεί στην ημερίδα πολιτισμού « Αλλοτινά Χριστούγεννα» σε ένα χώρο κόσμημα, στο Νομαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο Χαλκίδος, όπου θα λάβει χώρα η συναυλία αλληλεγγύης «Έργο Ελληνικόν» την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2023. Ο κύκλος δράσεων, που κορωνίδα του θα έχει τη συναυλία, σκοπό έχει συγκεντρωθούν έσοδα με τα οποία θα διατεθεί υλικοτεχνικός εξοπλισμός στα πολύπαθα σχολεία της Βόρειας Εύβοιας και Θεσσαλίας.

Γιώργος Ζαμπέτας
Αλλοτινές εικόνες του ελληνικού πολιτισμού της Κωνσταντινούπολης και Σμύρνης παρουσιάζονται μουσικοχορευτικά λειτουργώντας ως προάγγελος της συναυλίας όπου θα συνεχίσουμε το μουσικό ταξίδι μας μέσα από τα τραγούδια του κορυφαίου Γιώργου Ζαμπέτα και του πατριάρχη του ρεμπέτικου, Μάρκου Βαμβακάρη, δυο μεγάλων πυλώνων του ελληνικού μουσικού πολιτισμού.

Μια μουσική σύμπραξη δυο βαθιά ελληνικών φωνών, που πορεύονται με απαρχή την ελληνική παράδοση και μας ταξιδεύουν στην νεότερη Ελλάδα μέσα από το ελληνικό λαϊκό μας τραγούδι.
Ο ξεχωριστός καλλιτέχνης Γιώργος Ζαμπέτας, συνεχίζει με ήθος και σεβασμό την τεράστια πορεία του παππού του, βαδίζοντας σε μονοπάτια λαϊκά και ποιοτικά και φέτος συναντάει και συνεργάζεται με τη μεγάλη φωνή της νέας γενιάς ερμηνευτών του ρεμπέτικου, Νίκο Γραίγο.

Κάποιοι από τους μεγάλους ξεχωριστούς σταθμούς του ερμηνευτή Γιώργου Ζαμπέτα είναι η επιτυχημένη συναυλία του στο Καλλιμάρμαρο, τον περασμένο Σεπτέμβρη, με τραγούδια του αείμνηστου παππού του Γιώργου Ζαμπέτα, ενώ είχε την τιμή να συνεργαστεί με τον Γιώργο Νταλάρα, σε έναν πολυσυλλεκτικό δίσκο όπου γράφει και τραγουδάει ο ίδιος και μία πλειάδα ερμηνευτών.
Νίκος Γραίγος

Ο Νίκος Γραίγος είναι ερμηνευτής και επιμελείται επιτυχημένες μουσικές παραγωγές σε Ελλάδα και εξωτερικό. Επί τρία χρόνια είχε την επιμέλεια της παραγωγής του έργου της οικογένειας Βαμβακάρη, με την ιδιότητα του νέου ερμηνευτή στο έργο, συνεργαζόμενος με το Στέλιο Βαμβακάρη επί σκηνής και μια πλειάδα αξιόλογων ερμηνευτών, ενώ έχει συνεργαστεί και με τον Χρήστο Νικολόπουλο, μετά από πρόσκληση του ιδίου.

Τους δυο ερμηνευτές συνοδεύει μια πλειάδα εκλεκτών μουσικών.
Τη συναυλία θα ανοίξουν μουσικοχορευτικά ορχήστρα από τη σχολή μουσικών παραδοσιακών οργάνων « Γέφυρες» και η χορευτική ομάδα παραδοσιακών χορών «Κυμέλια».

Οργάνωση και εκτέλεση παραγωγής ημερίδας πολιτισμού «Αλλοτινά Χριστούγεννα» :

Χρόνη Ιωάννα, εκπρόσωπος της Ν.Α.Ε. Κυμέλια, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Δασκάλα Κολύμβησης Ατόμων με Αναπηρία, Διδασκαλία βρεφικής και νηπιακής κολύμβησης, Διοργάνωση και συμμετοχή σε παραδοσιακά δρώμενα σε μια πορεία είκοσι και πλέον ετών.

Επιμέλεια μουσικής παράστασης «Έργο Ελληνικόν»: Νίκος Γραίγος

Επιμέλεια ορχήστρας: Χρήστος Διδινιώτης



Ημερίδα πολιτισμού «Αλλοτινά Χριστούγεννα»

Ημερίδα Αλληλεγγύη

I.  Δοάση Αλυσίδα Αγάπης

Συμβεβλημένα καταστήματα θα προσφέρουν το συμβολικό αντίτιμο του 1 € για κάθε τους πώληση υπέρ του σκοπού της Ν.Α.Ε.Κ. που αφορά στην αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού στα σχολεία της Β. Εύβοιας και Θεσσαλίας.

II.  Φίλοι Αγαπημένοι

Θεατρολόγοι, μουσικοί, σύλλογοι αθλητισμού και πολιτισμού, θα επικοινωνούν το σκοπό μας κατά τις δράσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών του δωδεκαημέρου και θα μοιράζονται τα έσοδα υπέρ του σκοπού της Ν.Α.Ε. Κ.

III.  Κουμπαράς Αγάπης

Σε συγκεκριμένα καφέ της πόλης μας, θα στηθούν κουμπαράδες αγάπης στους οποίους θα προσφέρει ο κάθε ένας όποιο ποσό θα ήθελε υπέρ του σκοπού της Ν.Α.Ε.Κ.

Δίκτυο «αγάπης»: Είναι όλες οι συμβεβλημένες επιχειρήσεις, σύλλογοι, φυσικά πρόσωπα, τα οποία θα συμβάλουν, με κάθε τρόπο από τους παραπάνω, στη συγκέντρωση χρηματικού ποσού το οποίο θα διατεθεί για να καλυφθούν οι ανάγκες σχολείων στη Β. Εύβοια.

Ο σύλλογος μας ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν, προσέφεραν, επικοινώνησαν το έργο μας αυτό με οποιοδήποτε τρόπο και σε κάθε μορφή του.

Σας ευχόμαστε Χριστούγεννα... αλλοτινά με υγεία και ευτυχία στις οικογένειές σας!

Σας περιμένουμε την Παρασκευή 22.12.2023 και ώρα 20.30 στο Νομαρχιακό Συνεδριακό Κέντρο Χαλκίδας να ανταλλάξουμε ευχές δια ζώσης και να απολαύσουμε τη μοναδική βραδιά της συναυλίας

«Έργο Ελληνικόν»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages