Δήλωση Κων. Καραμπατσώλη για το «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’» - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Δήλωση Κων. Καραμπατσώλη για το «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’»

Δήλωση Κωνσταντίνας Καραμπατσώλη για την απόφαση διατήρησης του ΝΠΔΔ του Δήμου Κύμης Αλιβερίου «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’»
Χαιρετίζω την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Θεόδωρου Λιβάνιου, να εξαιρεθεί από την αυτοδίκαιη κατάργηση λύση, που προβλέπεται από τον νόμο 5056/2023, το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του δήμου Κύμης Αλιβερίου «Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’».
Πρόκειται για μία ιστορική απόφαση που αναγνωρίζει τη δραστηριότητα, την απόδοση έργου και την ευρύτερη αναγνώριση του σημαντικού ινστιτούτου τόσο για την Εύβοια όσο και συνολικά για τη χώρα. Το Ινστιτούτο στη διάρκεια της λειτουργίας του έχει αποτελέσει έναν σημαντικό πυλώνα για την πληροφόρηση των πολιτών για τη σημασία της πρόληψης ενάντια στον καρκίνο αλλά και για τη διάδοση της προσφοράς του σπουδαίου Γεώργιου Ν. Παπανικολάου στην επιστήμη της ιατρικής.
Η συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς αλλά και οι δράσεις στην οικία Παπανικολάου στην Κύμη, για την ανάδειξη της κληρονομιάς του Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, μέσα από το Ινστιτούτο, αναμένεται να συνεχιστούν με ακόμα περισσότερη ζέση. 
Η κυβέρνηση και ο κ. Λιβάνιος απέδειξαν πως αναγνωρίζουν την προσφορά στην κοινωνία και τις επιστήμες και δεν δρουν οριζόντια αλλά επιδεικνύουν την απαραίτητη ευελιξία σε σημαντικά θέματα για την κοινωνία και τους πολίτες της. Τόσο στην Εύβοια όσο και συνολικά στη χώρα καθώς μαζί με το Ίδρυμα Τεκμηρίωσης, Πληροφόρησης και Έρευνας του καρκίνου ’’ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ν. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ’’ εξαιρέθηκαν άλλα επτά ΝΠΔΔ ανά την επικράτεια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages