Γιατί ..είμαι μέσα - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Γιατί ..είμαι μέσα

Μπορεί να μην είναι η κατάλληλες ώρες, μπορεί η σκέψη όλων και η δική μου να βρίσκεται όχι στη Κίνα, αλλά στα δικά μας χώματα και οι πληγές να είναι ανοιχτές, αλλά χρειάζεται να απαντήσω. Ναι, θα απαντήσω σε όλους όσους αναρωτιούνται γιατί παίρνω μέρος ως υποψήφια στις δημοτικές εκλογές.

 Άλλοι γιατί θεωρούν ότι δεν θα έπρεπε μετά το αξίωμα της βουλευτού και άλλοι για λόγους που θα μου επιτρέψετε να κρατήσω για μένα. 

α) το δημοκρατικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε δεν μου έχει αφαιρεθεί

β) το να εκθέτης τον εαυτό σου στους συμπολίτες σου και να ζητάς την ψήφο τους είναι από μόνο του τολμηρό αλλά και πολύ δύσκολο.

γ) το  ότι έχεις λόγο, αλλά και θέσεις για τα ζητήματα της πόλης σου και θέλεις να τα προωθήσεις είναι απολύτως δικαίωμα σου.

δ) το ότι όλη σου τη ζωή είσαι παρόν στα δρώμενα της πόλης, του νομού, της πατρίδας συμμετέχοντας στους κοινωνικούς αγώνες μαζί με τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους εκπαιδευτικούς, τα εργατικά σωματεία , τους συνταξιούχους και δεν παρακολουθείς τις ειδήσεις από τον καναπέ σου,  σε κατατάσσουν  αυτά  έναν πολίτη ενεργό και δρώντα.

ε) Ε,  λοιπόν, είμαι μια τέτοια πολίτης, με σεβασμό στους άλλους, στην διαφορετική άποψη, έχω τα δικά μου όνειρα και πιστεύω. Και έρχεσαι τώρα εσύ ( ο όποιος) να μου κάνει κριτική του ποδαριού γιατί κατεβαίνω. 

Άκουσε φίλε μου. Αν δεν γνωρίζεις, ο Δήμος είμαστε όλοι εμείς και το καλύτερο το υποστηρίζουμε και το διεκδικούμε, παλεύουμε για αυτό και βάζουμε στόχο να το πετύχουμε.

Να γιατί είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο δήμο της Χαλκίδας. Να γιατί είμαι σε ένα ψηφοδέλτιο με δεκάδες συμπολίτες μου νέες και νέους, ανθρώπους του μόχθου και επιστήμονες, επαγγελματίες και καλλιτέχνες, ανθρώπους που γνωρίζουν και άλλους που θέλουν να μάθουν και να προσφέρουν.

Είμαστε εθελοντές  και ως τέτοιοι πορευόμαστε να κατακτήσουμε το όνειρο.

Επέτρεψε μας να έχουμε η να φτιάχνουμε όνειρα και να στοχεύουμε στην πραγμάτωσή τους, αν σε ενοχλεί πολύ η δική μου παρουσία , η δράση μου και οι απόψεις μου έλα να διεκδικήσεις εσύ μια θέση στο δημόσιο λόγο.

Δεν το κάνεις όμως, γιατί απ έξω μπορείς να φωνάζεις κάνοντας μόνο φθηνή και ανούσια κριτική.

Βολέψου τώρα  στον καναπέ και άφησε την χολή σου σε δυο αράδες. Πες τα όχι σου, εκτονώσου και γύρισε από την άλλη μεριά.

Εγώ θα παλεύω για το κοινό καλό, για τους πολλούς, για τον τόπο μου, την πόλη μου, θα παλεύω για την χώρα που μου αξίζει να ζω, θα παλεύω για πολιτισμό,  θα βάζω ένα μικρό λιθαράκι να γίνομε καλύτερη,  να κάνω για όλους μας το καλύτερο δυνατόν.

Σε ευχαριστώ που μου έδωσες την ευκαιρία να πω τούτα τα λόγια και να θυμίσω ότι πιστεύω πως όλοι και όλες αγαπάνε τον τόπο τους για αυτό μπαίνουν στο στίβο της πολιτικής. Το πως αγαπάει ο καθένας μας κάνει μόνο τη διαφορά. Το τι θέλει ο κάθε ένας και η κάθε μία από εμάς είναι διαφορετικό. Τα όνειρα είναι ποιο όμορφα όταν τα χτίζεις με πολλούς μαζί.

Το ψηφοδέλτιο μας είναι  ΑΜΕΣΑ- ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ με επικεφαλής υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Σπύρου.

ΑΜΕΣΑ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ  

Ζωή Λιβανίου
Υποψήφια δημοτική σύμβουλος

Είμαι μέσα… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages