Επίσκεψη του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη του βουλευτή Συμεών Κεδίκογλου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Τη Δευτέρα 11/9 ο βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου είχε συνεχόμενες συναντήσεις τόσο με τη διοίκηση όσο και με τους εργαζόμενους του νοσοκομείου Χαλκίδας μαζί με μέλη της Ν.Ε, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και με τον «Σύνδεσμο φίλων νοσοκομείου» προκείμενου να ενημερωθεί σφαιρικά. Αρκετό καιρό μετά τη μετεγκατάστασή του είναι κοινά παραδεκτό ότι αντιμετωπίζονται συσσωρευμένα προβλήματα. 
Για την ανταπόκριση των αυξημένων αναγκών απαιτείται αύξηση του προσωπικού που μπορεί να γίνει με τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων που η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του χρόνου και οι οποίοι αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του νοσοκομείου. Επιπλέον, με κάποιες επιλεκτικές προσλήψεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα τα τμήματα του νοσοκομείου ή να ανοίξουν καινούργια. Πρακτικά, στόχος είναι σε πρώτη φάση να ικανοποιηθούν τα ακόλουθα:

1. Να μειωθεί ο χρόνος αναμονής και η ταλαιπωρία που αυτή συνεπάγεται στο τμήμα επειγόντων περιστατικών (Τ.Ε.Π.) του νοσοκομείου.

2. Να λειτουργεί αδιάλειπτα ο μαγνητικός τομογράφος που αυτή τη στιγμή λειτουργεί δύο φορές την εβδομάδα. Είναι αδιανόητο τα εβδομαδιαία περιστατικά να είναι ίσα με εκείνα που βλέπει ένα ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο σε μερικές ώρες. Αυτό μαρτυρά συμφέροντα που υπάρχουν στον χώρο και υπαγορεύουν πολιτικές υποβάθμισης της δημόσιας υγείας. Ας μην ξεχνάμε ότι οι ανασφάλιστοι μπορούν να πάνε δωρεάν μόνο σε δημόσια νοσοκομεία για τέτοια εξέταση.

3. Να λειτουργήσουν και τα εννιά χειρουργεία. Αυτή τη στιγμή λειτουργούν έξι και όχι όλα πλήρως. 

4. Να λειτουργήσουν και οι δώδεκα κλίνες ΜΕΘ όπως επί covid που τώρα λόγω έλλειψης προσωπικού έχουν μειωθεί στις οχτώ. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχει συμφωνία για το αν υπάρχει το οριστικό νέο οργανόγραμμα του νοσοκομείου καθώς και ότι το ίδιο σαν κτίριο δεν έχει παραληφθεί διότι εκκρεμούν κάποιες τεχνικές αλλαγές!
Είναι, επίσης, αδιανόητο εξοπλισμός εκατομμυρίων όπως για φυσική αποκατάσταση ή για νεογνική φροντίδα να σαπίζει ανεκμετάλλευτος!
Θεωρούμε ότι η υγεία δεν έχει χρώμα ωστόσο υπάρχουν διαφορετικές πολιτικές. Η κυβέρνηση παρά τα μεγάλα λόγια συνεχίζει την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση με σκοπό την απαξίωση και την υπονόμευση του δημόσιου χαρακτήρα του Ε.Σ.Υ.
Τέλος, πάγιο είναι το αίτημα των εργαζόμενων για ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά καθώς και η αντίθεση στην πρόσληψη ιδιωτικών συνεργείων μέσω εργολάβων. Θέση στην οποία συμφωνεί και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς το μόνο που έχει παρατηρηθεί είναι η αύξηση του κόστους των υπηρεσιών. 
Είναι σίγουρο ότι όλοι μας θέλουμε ένα καλύτερο νοσοκομείο. Γι’ αυτό θα παλέψουμε και θα αγωνιστούμε!
Ο Συμεών Κεδίκογλου δεσμεύεται ότι θα επαναλαμβάνει τακτικά αυτές τις συναντήσεις και θα κάνει ό,τι μπορεί με τα μέσα που του δίνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος για την επίλυση των προβλημάτων. Άλλωστε τα θέματα υγείας των πολιτών είναι πρώτης προτεραιότητας για τον Συμεών γι’ αυτό μετά την πρώτη ερώτηση που αφορούσε το ΕΚΑΒ οι πρώτες θεσμικές συναντήσεις αφορούν το χώρο της υγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages