Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Νοσοκομείο Καρύστου - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στο Νοσοκομείο Καρύστου

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Καρύστου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για την επίσκεψη κλιμακίου στο Νοσοκομείο Καρύστου:

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελούμενο από μέλη της Τοπικής Οργάνωσης Μελών Καρύστου, το μέλος της ΝΕ Στέφανο Μπασινά και την υποψήφια βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Βάνα Φρυγανιώτη, επισκέφτηκε το Γενικό Νοσοκομείο Καρύστου στις 15/6/23, όπου συναντήθηκε με την κ. Φ. Γερακίνη, εκτελούσα χρέη Διοικητή (μετά την αποχώρηση του έως τώρα διοικητή, Τάσου Μίχα), όπως και με εργαζόμενους σε όλα τμήματα.

Στις συζητήσεις που έγιναν με το διοικητικό προσωπικό τέθηκαν θέματα πολύ σημαντικά για τη σωστή λειτουργία του Νοσοκομείου, και επισημάνθηκαν από εργαζόμενους, ασθενείς και επισκέπτες, τα σοβαρά προβλήματα και οι μεγάλες ελλείψεις που έχουν προκύψει. 

-Υποστελέχωση υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

-Συνεχίζεται η καθυστέρηση στη λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού, απαραίτητη για τη Νότια Εύβοια, αφού υπάρχουν πολλοί ασθενείς που χρήζουν αιμοκάθαρσης.

-Λήξη συμβάσεων για γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό και αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, είναι θέματα που, όπως πιστεύουμε, προκαλούν τον κίνδυνο να κλείσουν μονάδες του νοσοκομείου και να υπάρχουν καθυστερήσεις και αναβολές χειρουργείων.

Όλα αυτά διαγράφουν ένα μέλλον ζοφερό για το Νοσοκομείο Καρύστου και για τους κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής.   

Να αναφέρουμε πως το Διόκλειο Νοσοκομείο Καρύστου, η μοναδική δομή υγείας σε όλη τη Νότιο Εύβοια, λειτουργεί αξιοπρεπώς, λόγω της χρηματοδότησης από ομογενείς καθώς και από προσφορές του Ιδρύματος Νιάρχος και φυσικά, στηρίζεται στις πλάτες και το φιλότιμο του ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού του προσωπικού, όπως γίνεται σε όλες τις δομές υγείας της χώρας μας, έπειτα από την υποβάθμιση που στοχευμένα έχει επιβάλει η νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ. 

Τέλος, οφείλουμε να αναφέρουμε πως επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την περίοδο 2015-2019, ανακαινίστηκαν όλοι οι χώροι του Νοσοκομείου Καρύστου, έγινε αγορά νέου ιατρικού εξοπλισμού, ενίσχυση του ιατρικού και λοιπού προσωπικού και τέλος ανανεώθηκε η θητεία του διοικητή κ. Μίχα, ως επιστέγασμα του σημαντικού του έργου. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει αποδείξει την πίστη του στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τα δικαιώματα όλων των πολιτών και ειδικά των αδυνάμων και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ώστε να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για την Δημόσια Υγεία.

ΥΓ: Πρέπει να αναφερθεί πως σε όλες τις επισκέψεις μας σε δημόσιες υπηρεσίες και σώματα ασφαλείας, καταγράφαμε τεράστια προβλήματα που δυσχεραίνουν το έργο που επιτελούν, με βασικότερα την υποστελέχωση, την έλλειψη οχημάτων (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά κλπ) και τις ακατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages