Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Β.Κικίλια την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας - Sourta-Ferta

Post Top Ad

Ο Θ. Ζεμπίλης ζητά από τον Β.Κικίλια την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Την δημιουργία Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας ζητάει ο Βουλευτής Ευβοίας Θανάσης Ζεμπίλης με σημερινή Ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ο Θανάσης Ζεμπίλης υπογραμμίζει ότι στο ΓΝΧ διακομίζονται κάθε χρόνο περίπου 1000 περιστατικά, τόσο από την Εύβοια όσο και από την Βοιωτία, που χρειάζονται αιμοδυναμική-καρδιολογική υποστήριξη και λόγω έλλειψης του απαραίτητου εργαστηρίου διακομίζονται στην Αθήνα. Πιο συγκεκριμένα, η Ερώτηση του Βουλευτή Ευβοίας έχει ως εξής:   
«Στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας διακομίζονται, σε ετήσια βάση, περί τα 1000 περιστατικά που χρήζουν αιμοδυναμικής-καρδιολογικής υποστήριξης. Λόγω της έλλειψης του απαραίτητου αιμοδυναμικού εργαστηρίου οι ασθενείς μεταφέρονται σε Νοσοκομεία των Αθηνών. Αυτό έχει ως συνέπεια, αφενός, να τίθενται σε κίνδυνο η ζωή των ασθενών λόγω του επιπρόσθετου χρόνου που απαιτείται για την διακομιδή τους στην Αττική και, αφετέρου, τα κεντρικά νοσοκομεία της χώρας να επιβαρύνονται αισθητά και να αδυνατούν ορισμένες φορές να καλύψουν εγκαίρως τις ανάγκες. Επιπροσθέτως δε ταλαιπωρούνται και οι συγγενείς των ασθενών, ιδιαίτερα εκείνοι που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές.     
Το νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας είναι ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που θα μπορούσε κάλλιστα να αντιμετωπίσει παρόμοια περιστατικά. Η δημιουργία, λοιπόν, ενός αιμοδυναμικού εργαστηρίου στην Καρδιολογική Κλινική καθίσταται αδήριτη ανάγκη. Αξίζει δε να αναφερθεί ότι το ΓΝΧ εξυπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών τόσο της Εύβοιας, όσο και της Βοιωτίας. Επρόκειτο, δηλαδή, για ένα νοσοκομείο που απευθύνεται στους περισσότερους από τους μισούς κατοίκους της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και ο πλήρης εξοπλισμός του είναι αναγκαίος για την υγειονομική αναβάθμιση της χώρας.   
Οι βασικές προϋποθέσεις που πρέπει να συντρέχουν προκειμένου να δημιουργηθεί αιμοδυναμικό εργαστήριο στο ΓΝΧ είναι οι εξής: εκπόνηση της σχετικής μελέτης δημιουργίας, αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού και πρόσληψη απαραίτητου ιατρονοσηλευτικού προσωπικού. Ήτοι, η λειτουργία του εργαστηρίου προϋποθέτει την πρόσληψη δύο γιατρών καρδιολόγων-αιμοδυναμιστών και πέντε νοσηλευτών.   
Βάσει των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός Υγείας:   
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, ώστε να δημιουργηθεί το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο στην Καρδιολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας;». 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου



EVIA XALKIDA PHOTOS

Pages