Κυριακή, 26 Ιούλιου 2020.
Η “Sinfonietta Αθηνών” (οκταμελές σύνολο εγχόρδων) με Μαέστρο τον μουσουργό Γιώργο Αραβίδη θα παρουσιάσει το εμβληματικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του L.V.Beethoven, αφιέρωμα στον παγκόσμιο εορτασμό των 250 χρόνων από τη γέννησή του.
1. “Ωδή στη χαρά” Μεταγραφή A.W.Benoy
2. Θέμα και παραλλαγές στην 9η Συμφωνία, Λευτέρης Τζωρτζάκης (Α’Πανελλήνια εκτέλεση)
3. Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα εγχόρδων αρ. 2
Μεταγραφή για ορχήστρα εγχόρδων, Vincenz Lachner
Σολίστ : Δημήτρης Φαρμάκης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημέρα: Κυριακή 26 Ιουλίου 2020
Χώρος: Θέατρο Αυλιδείας Αρτέμιδος
Διάρκεια 60΄
Είσοδος Ελεύθερη
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ - Ανώτατος αριθμός θεατών 210
Ηλεκτρονικά στο https://forms.gle/mchJhUyJraT6MW2u7
και στο τηλέφωνο 697 216 2440
Ο Γιώργος Αραβίδης
Ο Γιώργος Αραβιδης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Πιάνο (Πτυχιο - Δίπλωμα Σολίστ) , Ανώτερα Θεωρητικά (Ωδικη-Αρμονια-Αντιστιξη-Φουγκα) στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών , ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με "Άριστα Παμψηφεί και Διάκριση". Αμέσως μετά συνέχισε με σπουδές Διεύθυνσης Ορχήστρας στην Ecole Normale Superieure de Musique de Paris στη Γαλλία , στη τάξη του Καθηγητη-Μαεστρου Dominique Ruits , απ' όπου αποφοίτησε με την "Πρώτη Διάκριση. Κατόπιν έγινε δεκτός και μαθήτευσε στα Master Classes Διεύθυνσης Ορχήστρας των Richard Schumacher στην Ελβετία , Yuri Simonov στην Ουγγαρία και Διεύθυνσης Χορωδίας με τον Peter Erdei στην Ουγγαρία. Έλαβε επίσης μέρος με επιτυχία στον 16ο Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διεύθυνσης Ορχήστρας στο Lugano της Ελβετίας. Ολοκλήρωσε τον σεμιναριακο κύκλο των μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων "Carl Orff" στην Αυστρία (Universitat Mozarteum Salzburg Orff Institut) και "Zoltan Kodaly" στην Ουγγαρία (Kodaly Pedagogigal Institut of Music).
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στο Παρίσι διευθύνοντας και ηχογραφώντας παράλληλα έργα νέων Γάλλων συνθετών , σε Πρώτη εκτέλεση , με μουσική μπαλέτου και κινηματογράφου. Στο εξωτερικό έχει διευθύνει την Συμφωνική Ορχήστρα Βόρειας Ουγγαριας , την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και την Ιταλική Ορχήστρα "Giovanni Partenopea".
Στην Ελλάδα διηύθυνε για πρώτη φορά σε ηλικία 26 ετών την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Από τότε μέχρι σήμερα έχει διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών , την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ , την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ , την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηνών , την Ορχήστρα Δωματίου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής , την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου κ.α. Έχει ηχογραφήσει για το Γ' Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και έχει συνεργαστεί σε παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών , Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και στο Ηρώδειο. Από το 1995 συνεργάζεται τακτικά με την Εθνική Λυρική Σκηνή και έχει διδάξει στο εργαστήριο Όπερας της ΕΛΣ , του οποίου διηύθυνε παραστάσεις. Από το 1994 διετέλεσε μόνιμος Αρχιμουσικός της Όπερας Δωματίου Αθηνών , ενώ παράλληλα ίδρυσε την "Πρότυπη Ορχήστρα Δωματίου Αθηνών". Το 2005 ίδρυσε την Ορχήστρα "Sinfonietta Αθηνών" , με την οποία έχει δώσει αρκετές συναυλίες στην Αθήνα και ολόκληρη την Ελλάδα.
Ασχολείται με την Σύνθεση και έχει διατελέσει μέλος εξεταστικής επιτροπής του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών και άλλων Πανελληνίων μουσικών διαγωνισμών. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της "Ορχήστρας Ωδείων" , με την οποία συνεργάστηκε για 4 χρόνια (1992-1996). Διετέλεσε Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ελληνικού Ωδείου από το 2003 μέχρι το 2018. Τέλος από το 2013 είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του "Βενιζελειου" Ωδείου Χανίων και του Μουσικοεκπαιδευτικου Ιδρύματος "Future Academy of Arts" της Κύπρου.
*************************************************************************
Post Top Ad
Home
Πολιτισμός και Τέχνες
L.V.Beethoven, 250 χρόνια από τη γέννησή του με τη “Sinfonietta Αθηνών” 4ο Bio Mechanical Festival
L.V.Beethoven, 250 χρόνια από τη γέννησή του με τη “Sinfonietta Αθηνών” 4ο Bio Mechanical Festival
Κατηγορία
# Πολιτισμός και Τέχνες
Πολιτισμός και Τέχνες
Tags:
Πολιτισμός και Τέχνες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου