Κείμενο Κατερίνα Γιαμά – Θέατρο Χαλκίδας
Φωτογραφίες: Εστερ Σώτια - Λουκά
Στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων του 4ου bio – Mechanical festival ο μουσουργός και μαέστρος Δημήτρης Φαρμάκης με την «Sinfonietta Αθηνών» παρουσίασαν στο κοινό του πολιτιστικού χώρου της Αυλιδείας Αρτέμιδας το εμβληματικό 2ο κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα «Ωδή στη χαρά» του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, την Κυριακή το βράδυ και στο πλαίσιο των 250 χρόνων από την γέννησή του.
Η ζωή και το έργο του παγκοσμίου φήμης μουσικοσυνθέτη ξετυλίχτηκε από τον Γιώργο Αραβίδη με πολύ παραστατικό τρόπο που μαγνήτισε τους θεατές και λειτούργησε σαν συνδετικός κρίκος με το μουσικό θέμα της συναυλίας. Το οκταμελές σύνολο εγχόρδων της Sinfoniettas παρουσίασε την γνωστή «Ωδή στη χαρά» σε μεταγραφή του Α.W. Benoy και το «Θέμα και παραλλαγές στην 9η Συμφωνία» με σολίστ τον νεαρό, ταλαντούχο Λευτέρη Τζωρτζάκη στο πιάνο σε πρώτη Πανελλήνια μουσική εκτέλεση. Η εκτέλεση ήταν καταλυτική καθώς κράτησε «κομμένες» αναπνοές και επιταχυμένα συναισθήματα καθ’ όλη τη διάρκειά της.
Στο τελευταίο μέρος της συναυλίας ο Γιώργος Αραβίδης δηύθυνε την ορχήστρα πάνω στις οκτώ παραλλαγές της «Ωδής της χαράς» που «παρήγγειλλε» όπως είπε χαρακτηριστικά προλογίζοντας, η Sinfonietta Αθηνών στον αναδυόμενο 15χρονο σολίστα Δημήτρη Φαρμάκη που εμφανίστηκε στη σκηνή ανάμεσα σε θερμά χειροκροτήματα των ακροατών. Το έργο έκανε την παγκόσμια «πρώτη» του ενώπιον του κοινού του 4ου bio – Mechanical festival τιμής ένεκεν.
*************************************************************************
Post Top Ad
Home
Πολιτισμός και Τέχνες
4ο bio – Mechanical festival: Πανελλήνια και παγκόσμια «πρώτη» από την “Simfonietta Αθηνών» για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν.
4ο bio – Mechanical festival: Πανελλήνια και παγκόσμια «πρώτη» από την “Simfonietta Αθηνών» για τα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν.
Κατηγορία
# Πολιτισμός και Τέχνες
Πολιτισμός και Τέχνες
Tags:
Πολιτισμός και Τέχνες
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου