O βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλη Αποστόλου στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Μαζί το Σαββατοκύριακο” με με τον Γιάννη Σκάλκο και τη Νίνα Κασιμάτη, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, ανέφερε για τις επιπτώσεις του ασφαλιστικού και την απουσία της χώρας μας από τη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη τα παρακάτω :
“Καταρχήν για μια ακόμη φορά ο κ. Καραγκούνης μετέφερε τη δέσμευση της Ν.Δ. για τη μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος για την επόμενη χρονιά, δηλαδή ο,τι προσδοκίες δημιουργήσατε προεκλογικά τις παραπέμπετε στο μέλλον. Υπάρχει από τη δική τους πλευρά μία τάση να επικοινωνούν και να δημιουργούν εικόνες οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.
Έρχεται το ασφαλιστικό, δεν το έχουμε δει ακόμα, αυτό που συζητιέται είναι ότι υπάρχει περίπτωση να έχουμε αυξησεις στα ασφάλιστρα. Αντιλαμβάνεστε ότι ,ένας συνταξιούχος ο οποίος έχει υποφέρει όλη την προηγούμενη περίοδο λόγω των μνημονιακών υποχρεώσεων, με τις απώλειες που είχε στο εισόδημά του δε μπορεί να αντέξει πρόσθετα ασφάλιστρα, όπως δε μπορεί να αντέξει την παραπομπή στο μέλλον ακόμα και των πρόσφατων αποφάσεων του ΣτΕ για τα αναδρομικά από την ώρα που υπάρχει μια δημοσιονομική δυνατότητα.
Σας αφήσαμε κε Καραγκούνη τεράστια δημοσιονομικά αποθέματα και πάνω σ αυτά ακουμπάτε για ο,τι κάνετε θετικό, αν κάνετε. Άρα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το ασφαλιστικό και με τις προσδοκίες που έχετε δημιουργήσει.
Κι έρχομαι τώρα στο μεγάλο ζήτημα που μας απασχολεί αυτή την ώρα και δεν είναι άλλο από τη διάσκεψη του Βερολίνου με σημαντικότερο για εμάς την απουσία μας. Μια απουσία που πραγματικά δείχνει πόσο πρόχειρα και επιπόλαια αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση τα προβλήματα και πως τα αντιμετωπίζει όταν έρχονται. Δεν κάνει κινήσεις πιο μπροστά για να προφτάσει αυτές τις καταστάσεις.
Είχαμε τη διάσκεψη του 2015, συμμετείχαν κάποιες χώρες, ήμασταν κι εμείς. Συμμετέχουν τώρα 5 νέες χώρες κι εμείς απουσιάζουμε. Το θέμα της Λιβύης δεν προέκυψε τώρα. Ήδη ο αποσταλμένος του ΟΗΕ που είχε αναλάβει να μεσολαβήσει προς το Συμβούλιο Ασφαλείας για την κατάσταση που βρίσκεται η Λιβύη, μέχρι το Σεπτέμβρη είχε κανονίσει τη συνάντηση του Βερολίνου.
Άρα όλο αυτό το διάστημα εσείς δεν έπρεπε να έχετε προετοιμαστεί για το πρόβλημα που υπάρχει με την απουσία μας;
Και επιπλέον έρχεται τώρα ο Πρωθυπουργός και λέει θα βάλουμε βέτο. Εγώ θέλω τώρα να καταλάβω σε ποια διαδικασία και σε ποιό όργανο θα βάλει βέτο ο κ. Πρωθυπουργός, όταν ήδη έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση δεδομένη και πας μετά να αντιδράσεις;
Βεβαίως δεν έχω αντίθεση ότι η επίσκεψη του Χαφτάρ ήταν θετική, όπως και η επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός με την κα Μέρκελ. Το ζήτημα είναι γιατί κατεβάσατε τόσο τον πήχη ,όταν έχουμε ήδη μια απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για δυνατότητα επιβολής οικονομικών κυρώσεων ακόμα και σε φυσικά και νομικά πρόσωπα, που είναι πάρα πολύ σημαντικό.
Γιατί αυτό το πράγμα δεν το αναδεικνύουμε και κυρίως πριν φτάσουμε σε μια δεδομένη κατάσταση;
Και εκεί βεβαίως πρέπει να παρακολουθήσουμε τις διαδικασίες, δεν υπάρχει περίπτωση να τελειώσουν σήμερα ή αύριο. Θέλει άρα εγρήγορση και μια εθνική συνεννόηση για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε”.
*************************************************************************
Post Top Ad
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου